Reviews over De Rij Praktijk

8 Mari schreef op
Bij Dhalil voel je je meteen op je gemak; of je nou spontaan of verlegen bent, maakt niet uit. Hij legt theoretische en praktische stof vloeiend en vanzelfsprekend uit, waardoor je niet echt het gevoel hebt dat je een les volgt en dat het een heel formele setting is. Dat is fijn, omdat je dan met een relaxed en vertrouwd gevoel in en uit de auto stapt.
Wat ik het fijnst vond aan de lessen van Dhalil is dat hij je zwakke punten benoemt en gerichte aanwijzingen geeft om het beter te doen, op een positieve en aanmoedigende manier. Hij weet hoe je het beste uit iemand kan halen. Hij geeft commentaar op zo'n manier dat je zelfvertrouwen niet meteen de grond in zakt, maar tegelijkertijd blijft hij ook kritisch en laat hij jezelf nadenken over je eigen besluitvaardigheid en rijgedrag.
Hoewel ik wel wat dieptepunten heb meegemaakt tijdens mijn lessen (en niet zo'n beetje ook), heb ik dankzij Dhalil geleerd hoe ik met alle omstandigheden om moet gaan en weet ik zeker dat ik in de komende tijd af en toe zijn stem in mijn achterhoofd zal horen.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
7,6 Sam schreef op
Dhalil is een super symphatieke en leuke instructeur waarbij je elke les weer met plezier in de auto stapt. Ikzelf had nogal moeite met examenstress en hij heeft mij er erg goed doorheen geholpen waardoor ik (ondanks dat ik het na een aantal keer examen wilde opgeven) toch mijn rijbewijs heb mogen halen! Hij stelt je enorm op je gemak en legt situaties erg goed uit.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8,4 Anoniem schreef op
Veel plezier beleefd aan de lessen doordat hij een relaxte en gezellige gast is. Hij begrijpt goed hoe een les eruit ziet en zorgt ervoor dat je de moeilijke punten extra behandeld.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
7,6 Jozy Gallmann schreef op
Ik was opzoek naar een fijne rijschool waarbij ik op flexibele tijden kon rijden. Die heb ik in de Rij Praktijk van Dhalil gevonden! Heel prettig dat je voor al je rij uren dezelfde instructeur hebt. Dhalil is een goede, relaxte instructeur, ik heb met plezier al mijn rijlessen gevolgd. De rijlessen worden op jou afgestemd, je kunt zelf aangeven hoe veel en hoe vaak je wil rijden. Dhalil geeft je het vertrouwen dat je het kunt, ook wanneer je dat zelf soms even niet gelooft. Buiten de lesuren om is hij altijd bereikbaar voor tips of andere dingen die je wil weten. Ik raad de Rij Praktijk aan iedereen aan!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8,8 Joerie Fransen schreef op
Perfecte rijschool voor mij!! Duidelijk en fijn om te rijden met Dhalil.
Vanaf het begin krijg je vertrouwen!
Nooit zenuwen gekregen dankzij een fantastisch goede instructeur.

Zegt genoeg: 18uur rijden en SLAGEN!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel De Rij Praktijk

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages De Rij Praktijk

Examencentrum Utrecht (Auto)

Aantal examens: 4
In één keer geslaagd: ± 0 %
Geslaagd bij herexamen: ± 50 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Amsterdam (Auto)

Aantal examens: 9
In één keer geslaagd: ± 50 %
Geslaagd bij herexamen: ± 40 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.