Reviews over Autorijschool Solmaz

9,6 Tracey Schouten schreef op
Rijschool Solmaz nam de tijd voor je om het uit te leggen en je te leren rijden. De instructeur is geduldig, geeft goede uitleg en geeft je vertrouwen. Als je iets fout doet of het niet begrijpt wordt hij niet boos en neemt de tijd om het nogmaals door te nemen. Het enige minpunt is dat ik weinig over de snelweg heb gereden, dit maakt dat ik daar onzekerder rijd.

Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8 Femke schreef op
Het is een leuke goede en gezellige rijschool je krijgt goede feedback en ze zeggen meteen tijdens het rijden hoe je iets kan aanpakken en hoe je het beter kan doen dit is fijn omdat je dan meteen weet wat je verkeerd doet en wat je er aan kan verbeteren. Ze hebben geduld en geven antwoord op al je vragen. Ik raad iedereen aan om een proefles te nemen en te ervaren hoe goede rijschool het is!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
6,4 Anoniem schreef op
Ervaren rijschool. Staat altijd klaar voor zijn leerlingen en wil het beste resultaat met hen bereiken door samen te streven naar het worden van een perfecte bestuurder, zoals Ilhan dat zelf mooi kan verwoorden.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
6 Anoniem schreef op
matige. school rokende instructeur en neemt veel tijd van de les af door koffie benzine en roken. afspraken zijn moeilijk te maken. en annuleert nogal eens een les. en dan duurt het weer min 2wk voordat het weer kan. geen theorie ondersteuning. rijd voor zich zelf en via rijles.nl organisatie.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8 Benjamin schreef op
Echt een goeie rijschool, een echte aanrader.
Ik heb er echt van genoten.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel Autorijschool Solmaz

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Autorijschool Solmaz

Examencentrum Berkel Enschot (Auto)

Aantal examens: 46
In één keer geslaagd: ± 30 %
Geslaagd bij herexamen: ± 50 %
Bijgewerkt op: 01-09-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.