Reviews over Auto- en Motorrijschool RSB

5,2 Joan schreef op
Onze ervaring tot nu toe van zeer tevreden naar steeds slechter.
We hebben een pakket gekozen voor onze puber.
Hij begon paar maanden voor lockdown; alles ging voorspoedig.
Nu alles hervat is, loopt de communicatie stroef; rijschoolhouder blijft gewoon weg; komt niet opdagen op afgesproken tijdstip en laat ook niks weten.
Bij zelf bellen blijkt er een verklaring te zijn in de prive sfeer.
Een afmelding richting de klant is dan wel zo professioneel.
We lezen nu hier ervaringen met dezelfde strekking.
Dat zet je toch aan het denken.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
4 Anoniem schreef op
Geloof me: kies NIET voor deze rijschool. Het mag dan goedkoop zijn, maar je hebt helemaal niks aan je rijlessen als je niet kunt lessen. Hij komt zijn afspraken namelijk niet na, waardoor rijlessen worden geannuleerd of simpelweg niet worden ingepland.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
2 Anoniem schreef op
Let op RSB komt zijn afspraken nooit na, zodra hij het geld heeft ontvangen komt hij geen enkele afspraak meer na. Hij zegt zelfs 1 uur voor het examen de examen af. Ook geeft hij niet door dat een rijles niet door gaat, maar hij komt gewoon niet opdagen. KIES NIET VOOR RSB.. Wij zitten nu al bij hem 1,5 jaar en hebben nog steeds geen praktijk examen gehad. omdat hij die afzegt. (Staat gelijk aan weggegooid geld). Hij heeft ons aan het lijntje gehouden hij kwam nooit zijn afspraken na. Vervolgens 10 rijlessen bij een andere rijschool gedaan en meteen bij de eerste examen geslaagd! R.. zijn hele familie was inmiddels in die 1,5 jaar tijd gestorven precies op de dagen dat ik les had of examen. Ik zal dit blijven posten en ik zal hier ook juridische stappen voor ondernemen. Ik wil al mijn weggegooid geld terug!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
4,8 Anoniem schreef op
Onze ervaring met deze rijschool was niet goed. We hadden een pakket gekocht, maar de gekochte lessen gingen er in no time doorheen. Onderhand gevraagd naar een examen aanvragen; ging hij regelen. Vervolgens maande niets meer gehoord. Diverse mails, en uiteindelijk boze mails gestuurd.
Hier werd nauwelijks op gereageerd.
vervolgens met extra lessen bijbetalen lessen weer opgepikt. Examen gedaan met negatieve afloop. Na het examen uiteindelijk bijbetaald tot een all in overeenkomst. Juli gezakt, aanvang lessen na veel vragen in oktober. Uiteindelijk geslaagd net voor kerst. We hebben er dus anderhalf jaar over gedaan, met slechts een keer gezakt.
Zijn rijlessen zijn helemaal niet slecht, maar door de rest krijg je er een heel slecht gevoel van.
Jammer, want de prijzen zijn alleszins redelijk.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
4,8 Ingrid Lavrijssen schreef op
Onze ervaringen met RSB zijn negatief en dit komt door het gebrek aan planning. De eigenaar kwam zijn afspraken niet na en reageerde niet op berichten waardoor het steeds weken duurt voor je weer eens een rijles hebt. Wij kochten een lespakket via een dagaanbieiding maar ook mensen uit Hapert die tegen een regulier tarief bij deze rijschool rijlessen hebben dezelfde ervaring. Niet doen dus, immers als je maar af en toe een keer kunt rijlessen kun je net zo goed niet rijlessen.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit

Beoordeel Auto- en Motorrijschool RSB

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Auto- en Motorrijschool RSB

Examencentrum Eindhoven (Auto)

Aantal examens: 31
In één keer geslaagd: ± 56 %
Geslaagd bij herexamen: ± 40 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.