Reviews over Rijschool Peter Pompert

7,6 Stijn schreef op
goede rijschool die je zelfvertrouwen geeft en pas op examen laat als je er echt klaar voor bent. Waardoor je al bijna ervaring hebt voor je examen gaat doen en beter kan rijden als je daadwerkelijk je rijbewijs hebt
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
3,6 Anoniem schreef op
Na 54 rijlessen hebben ze me verteld dat ik nog ongeveer 40 rijlessen moet volgens want ik had volgens de instructeur "geen talen voor autorijden". Ik stapte toen meteen naar een andere school en na 20 uur in een keer geslaagd. Je hoort veel te veel kritiek en bijna nooit iets positiefs, lessen duren nooit 60 minuten omdat de instructeur moet elke les naar de WC (en je mag geen minuut langer rijden), om niet te zeggen dat de instructeur non-stop telefoongesprekken uitvoert. Als je iets vraagt, dat krijg je alleen te horen hoe ingewikkeld alles is, je krijgt echt geen zelfvertrouwen bij deze school.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
Reactie van de rijschool geschreven op
Beste 'Anoniem'

Bedankt voor je reactie. Jammer dat 'ie anoniem is. Jammer ook dat wat je schrijft niet klopt. Een recensie hoeft niet positief te zijn, als jouw ervaring niet positief is. Maar hij moet wel eerlijk zijn, en dat is niet het geval. Is dat de reden dat je jouw naam niet vermeldt?
Je bent de enige die in de afgelopen jaren boos en ontevreden vertrokken is naar een andere rijschool. Daarom weten we ook wie je bent, en dat het verhaal dat je hier schrijft niet de waarheid weergeeft. We kunnen ons goed voorstellen dat je teleurgesteld bent wanneer de dingen anders lopen dan je had gewild of gedacht, maar het is nou eenmaal geen kwestie van 'een zak geld meebrengen en de rijschool regelt de rest'.
De uitdaging ligt er voor ons in om iedereen met zijn of haar talenten en 'gebreken' aan een rijbewijs te helpen en dat doen we elke keer weer met veel passie. We vinden het erg jammer wanneer dat niet lukt, want laten we reëel zijn, soms zit het er gewoon niet in. Overigens was daar bij jou beslist geen sprake van, dat het niet lekker liep had heel andere oorzaken, die niets te maken hadden met 'bellende of plassende' instructeurs, maar met jouw persoonlijke omstandigheden.
We hebben ons meningsverschil samen voorgelegd aan de onafhankelijke en onpartijdige BOVAG Geschillencommissie en zij hebben een uitspraak gedaan waarin jij je kennelijk niet kan vinden. We vinden het jammer dat je desondanks de behoefte voelt om op deze manier je 'gelijk'te halen.
Fijn dat je inmiddels je rijbewijs hebt gehaald, we wensen je veel rijplezier!


10 richard schreef op
Prima rijschool,doen wat ze beloven, in een keer geslaagd in 38 uur!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9 Rijschoolvergelijker.net beoordeelt met 28 review(s):
J. schreef op
Algemeen:Ging met plezier naar de rijles. Materiaal:RIS methodiek en VW Golf in prima staat.Instructeur:Legt duidelijk uit, geduldig en een gezellige vent!
10 Rijschoolspot beoordeelt met 1 review(s):
debrah schreef op
Als je echt een goede rijschool zoekt ben je hier aan het goede adres! Je wordt persoonlijk begeleid met de Ris methode!

Beoordeel Rijschool Peter Pompert

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Rijschool Peter Pompert

Examencentrum Mierlo (Auto)

Aantal examens: 34
In één keer geslaagd: ± 93 %
Geslaagd bij herexamen: ± 100 %
Bijgewerkt op: 01-09-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.