•   Gratis proefles
  •   Vaste instructeur
  •   Slagings garantie
  •   Faal- en rijangst
  •   Spoedopleidingen
  •   Automaat
  •   Theorie les/cursus
  •   Tussentijdse toets
Beoordeel deze rijschool ›
Ik ben eigenaar van deze rijschool ›
kaart van Venray

Contactgegevens

Autorijschool Ven-Rij Christoffelkruid 26 5803CJ Venray
Website: http://www.ven-rij.nl Tel: Toon telefoonnummer

Reviews van Autorijschool Ven-Rij

8,4 Sarah schreef op
Ik heb bij Peter de theorieles gevolgd en ik heb er super veel aan gehad! Het was leerzaam en gezellig, Peter bedankt.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8 Lisanne Jeuken schreef op
Ik heb met heel veel plezier gelest bij deze rijschool. Peter is erg goed in het overbrengen van kennis en vaardigheden aan anderen. Het waren erg leerzame lessen en na iedere les werd er geëvalueerd. Ik kijk met een plezierig gevoel terug op de lessen die ik van Peter heb gehad en kan iedereen aanraden om bij deze rijschool te lessen.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
7,6 Rens schreef op
Na langdurig een schakelauto geprobeerd te hebben ben ik wegens mijn dyspractie van rijschool overgestapt om hier in een automaat te lessen. Vervolgens merkte ik sterke voorruitgang in mijn rijvaardigheid en heb zo maar 11 lessen nodig gehad (bovenop mijn voorgaande rijervaring) om de eerste keer te slagen. In vergelijking met de geschatte 60 uur die mijn voorgaande rijinstructeur inschatte dat ik nog nodig zou hebben voor schakelexamen is deze overstap zeker de moeite waard geweest.

Ik heb de rijschool zelf als prettig ervaren. De instructeur is bekend met meeste aandoeningen en past de lessen zo doelgericht aan zodat ik de grootste stappen maak, zo liet hij mij met een informatieverwerkings-probleem bewust pauze houden om zo beter de nieuwe informatie tot me door te laten dringen, wat naar mijn idee heeft geholpen in het tempo van leren. De instructeur legt dan ook ieder jaar op eigen initiatief enkele tests af om te bevestigen dat zijn methode up-to-date is, dus men zal in ieder geval niets incorrects aanleren. De instructeur is verder een geduldig en humoristisch persoon waardoor ik zeker niet met tegenzin gelest heb.

Mijn enige negatieve ervaring bij deze rijschool bestond uit het uitzonderlijk late in plannen van het examen zelf, maar dit had te maken met een miscommunicatie in een telefoongesprek waarvan ik zelf de oorzaak was.

Ik wil hierbij Peter en Mieke bedanken voor de constructieve lessen, en voor het realiseren van mijn rijbewijs.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
6,4 Anoniem schreef op
Fijne en goede rijschool,
Heb altijd fijne lessen gehad, goede sfeer in de auto.
De rijinstructeur(s) zijn altijd vrolijk, leggen goed uit en zijn heel geduldig.

Voor mij een hele fijne ervaring geweest.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9,2 Hanan schreef op
Onwijs gezellige lessen waar je niet alleen veel kan lachen, maar ook veel van opsteekt. De manier van uitleggen is prettig omdat er een wijze word gezocht waarop je de theorie makkelijk in praktijk kan brengen. Als er iets niet duidelijk is wordt het voorgedaan en bij vragen wordt er altijd naar een oplossing gezorgt waardoor de lessen persoonlijk worden aangepast.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel Autorijschool Ven-Rij

Type- & status van de lessen
Beoordeling sen
Jouw gegevens

Slagingspercentages Autorijschool Ven-Rij

Venlo (Auto)

Aantal examens: 40
In één keer geslaagd: ± 65 %
Geslaagd bij herexamen: ± 80 %
Bijgewerkt op: 17-02-2017
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.