•   Gratis proefles
  •   Vaste instructeur
  •   Slagings garantie
  •   Faal- en rijangst
  •   Spoedopleidingen
  •   Automaat
  •   Theorie les/cursus
  •   Tussentijdse toets
Beoordeel deze rijschool ›
Ik ben eigenaar van deze rijschool ›

Reviews over Autorijschool Ven-Rij

8,4 Anoniem schreef op
Vond het een hele leuke en leerzame tijd!
Peter kon de gekste grappen maken & je voelde je daardoor ook altijd erg prettig in de auto.
Ook als je iets niet begrijpt, pakt Peter vaak zijn boek of kladblaadje erbij om het duidelijker te maken. Zijn Lego auto is zeer zeker ook niet te missen, erg handig om ergens een goed beeld van te krijgen.

Als je bang bent om te rijden of onzeker bent, is deze rijschool zeker een aanrader!

Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8,8 Job schreef op
TOP RIJSCHOOL!

Wat een fijne tijd heb ik hier gehad zeg.
Ondanks Corona er een mooie periode van weten te maken.
Peter weet heel goed hoe alles werkt en dan merk je. Zijn ervaring spreekt boekdelen. Na het ongeluk was Peter er helaas even eruit, ik was bang dat dit het einde was voor mij bij Ven-Rij, maar nee hoor. Ze vonden een rij-instructeur die ten minste even goed was zo niet beter. Dit zegt alles, voor Peter en Mieke stopt het nooit en ze gaan door tot het goed is. Als ik de keuze van de rijschool opnieuw kon maken zou ik zeker dezelfde keuze hebben gemaakt.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 Jing schreef op

Een top rijschool en met heel veel goed ervaring
De instructeur echt denk aan hoe kan je beter leren !
Vind ik echt top rijschool
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
7,6 Laura schreef op
De rijlessen heb ik als goed , leerzaam en ook zeker gezellig ervaren. ??

In het begin vond ik het spannend om te gaan lessen, dit was verder geen probleem. Gewoon lessen op je eigen tempo. Ik heb ervaren bij deze rijschool dat het niet veel uitmaakt hoe snel je tempo is, als je maar gewoon je best doet en laat zien dat je het echt wilt! Ik heb rijlessen genomen in een automaat, wat super fijn is aangezien je je dan meer kunt concentreren op het verkeer en wat er rondom je heen gebeurt. Het halen van mijn Rijbewijs was voor mij een van de grootste uitdagingen die ik tot nu toe gedaan heb. Er komt gewoon zoveel bij kijken, zoveel handelingen die je tegelijk moet doen en dan ook nog eens opletten wat er allemaal om je heen gebeurt. Soms vroeg ik me af “ ga ik het wel halen ? ” Waarop Peter zei “natuurlijk ga jij het halen !” Daarbij moet ik toch echt zeggen dat Peter veel geduld heeft en mij ook het inzicht en vertrouwen heeft gegeven in hoe je het beste kunt autorijden. Elke situatie is namelijk anders. Peter is precies en heeft goed oog voor detail , waardoor je ook gewoon goed leert hoe het autorijden in elkaar zit. Had ik moeite met een bepaalde situatie, dit was geen probleem. Gewoon net zo vaak oefenen totdat het lukt ! ????????

Peter weet goed hoe iemand in elkaar zit, waardoor hij de juiste tips en tops kan geven zodat jij je rijbewijs kunt halen!
Na elke les schreef ik een zelfreflectie in een schriftje. Deze kon ik dan vaker teruglezen, zodat ik weer precies wist wat we in de rijles hadden gedaan. Peter vroeg me ook vaker om tekeningen of foto’s van verschillende verkeerssituaties te maken, zo werd dit visueel voor mij en kon ik dit in de auto vaak toepassen. Dit is erg slim, zo blijft je geheugen fris??

Peter is een top rijinstructeur waarmee je ook gezellige gesprekken kunt voeren. Gezellig was het zeker, maar wanneer er serieus gedaan moest worden, werd dit ook zeker gedaan! Daarbij heb ik ook goed contact gehad met Mieke, die voor mij de examens heeft geregeld en ook zeker net zoals Peter heeft gezorgd voor goede support!?? Dit ga ik zeker wel missen.??

Kortom: ????????

Zeker een aanrader!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9,6 Anoniem schreef op
Ik heb mijn rijlessen als heel heel prettig ervaren. Ik keek er ook nooit tegen op maar had altijd zin om te lessen. Dit kwam door de fijne sfeer die ik kreeg. Ik voelde me ook heel erg begrepen en serieus genomen. Want het is niet makkelijk voor mij geweest maar ik heb nooit het gevoel gehad dat ik er helemaal alleen voor stond want ik kreeg echt de hulp die ik nodig had. En daarbij het was altijd heel heel gezellig, en daarom ga ik de lessen ook zeker missen.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel Autorijschool Ven-Rij

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Autorijschool Ven-Rij

Examencentrum Venlo (Auto)

Aantal examens: 11
In één keer geslaagd: ± 78 %
Geslaagd bij herexamen: ± 100 %
Bijgewerkt op: 01-01-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.