•   Gratis proefles
  •   Vaste instructeur
  •   Faal- en rijangst
  •   Automaat
Beoordeel deze rijschool ›
Ik ben eigenaar van deze rijschool ›

Reviews over Autorijschool Jos Pieters V.O.F.

8 Bjorn Zinken schreef op
Prima rijschool en instructeur. Je krijgt eerlijk advies en een zeer gedegen opleiding. Jos, nogmaals bedankt. Top rijschool.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8,8 Donna schreef op
Super rijschool.
Voertuig altijd schoon, altijd stipt op tijd aanwezig. Afspraken worden nagekomen. Mocht men een keer verhinderd zijn, werd dit op tijd gecommuniceerd.
Er werd altijd gekeken voor een passend moment voor de volgende rijles, zodat het voor iedereen goed uitkwam.
Inlichting over afspraken met CBR altijd erg duidelijk.
Na elke rijles werden er cijfers per vaardigheid gegeven, zodat je de voortgang precies kunt volgen.
Instructrice is erg geduldig, dit werkt stimulerend omdat men op die manier niet bang is om fouten te maken, en zo gemotiveerd wordt om het beter te doen bij een volgende keer.
Zeer kundige rijschool, met als extra: altijd gezellige rijlessen!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 Mannie Hardy schreef op
Ik heb eerst gelest bij een andere rijschool. Hier kwam ik de 3 lessen totaal gestrest van thuis. Daarna begonnen bij autorijschool Jos Pieters, wat een verschil met de andere rijschool, wat een verademing. Ik was de eerste les gelijk op mijn gemak. De rustige maar duidelijke manier van lesgeven van Jos Pieters is een hele fijne manier. Afspraken werden steeds goed nagekomen. Daarbij is Autorijschool Jos Pieters ook nog niet eens de duurste. Slechte dingen ben ik niet tegen gekomen. Ik ben gelijk de eerste keer geslaagd!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9,6 Amber Jacobs schreef op
ik ervaar deze rijschool als super! Ik ga vlot door mijn lessen heen en krijg iedere week nieuwe dingen geleerd. Mijn rij-instructrice geeft mij erg fijn les. Ze praat rustig en geeft op de goeie manier aanwijzingen. Deze rijschool is een echte aanrader!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 Stijn schreef op
Prima rijschool! Goede en duidelijke uitleg. De instructeur stelt je op het gemak. Zeer geduldig als je iets niet meteen begrijpt.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit

Beoordeel Autorijschool Jos Pieters V.O.F.

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Autorijschool Jos Pieters V.O.F.

Examencentrum Kerkrade (Auto)

Aantal examens: 56
In één keer geslaagd: ± 79 %
Geslaagd bij herexamen: ± 59 %
Bijgewerkt op: 01-09-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Kerkrade (Auto + aanhanger)

Aantal examens: 17
In één keer geslaagd: ± 94 %
Geslaagd bij herexamen: ± 0 %
Bijgewerkt op: 01-09-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.