•   Gratis proefles
  •   Vaste instructeur
  •   Faal- en rijangst
  •   Theorie les/cursus
  •   Tussentijdse toets
Beoordeel deze rijschool ›
Ik ben eigenaar van deze rijschool ›

Reviews over Autorijschool Leon

8,8 Twan schreef op
De rijschool is goedkoop, de instructeurs zijn altijd in een goed humeur en weten wat ze doen. Zeker een rijschool om aan te raden.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8,8 Jessie schreef op
Heb 20 lessen bij de rijschool en in 1 x geslaagd. Super blij met de lessen geweest. Leon geeft goede instructies en duidelijke lessen. Altijd grappig en gezellig. Heb hiervoor bij een anderen rijschool gezetten en ben heel blij dat ik naar leon ben gegaan.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8 Anoniem schreef op
Het waren hele leerzame en gezellige rijlessen. Alles duidelijk uitgelegd. Ook wat fijn was is dat er veel humor was tijdens de rijlessen.
Super rijschool!!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8 Moeder van leerling. schreef op
Voor mijn zoon de keuze gemaakt voor autorijschool Leon via een goede mond-tot-mond reclame (dat is de beste relame!).
Deze rijschool wordt beheerd door Leon en Jacqueline. Mijn ervaring is dat beiden een grote passie voor hun bedrijf hebben. Wat resulteert in een goede kwaliteit, betrouwbaarheid, veel geduld en grote inzet.
Inmiddels is mijn zoon geslaagd voor zijn rijbewijs en gaat mijn dochter nu ook bij deze rijschool starten. Chapeau Leon en Jacqueline! Ga zo door!


Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8 Levi schreef op
De rijlessen waren erg vermakelijk waardoor het leuk was om te lessen en ik vond dat alles zeer goed uitgelegd werd.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel Autorijschool Leon

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Autorijschool Leon

Examencentrum Kerkrade (Auto)

Aantal examens: 68
In één keer geslaagd: ± 69 %
Geslaagd bij herexamen: ± 62 %
Bijgewerkt op: 01-09-2020
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.