•   Gratis proefles
  •   Vaste instructeur
  •   Faal- en rijangst
  •   Theorie les/cursus
  •   Tussentijdse toets
Beoordeel deze rijschool ›
Ik ben eigenaar van deze rijschool ›
kaart van Heerlen

Contactgegevens

Autorijschool Leon Zeishof 3 6418JK Heerlen
Website: http://www.autorijschool-leon.nl/ Tel: Toon telefoonnummer

Reviews van Autorijschool Leon

8,8 Bo schreef op
Top rijschool met hele lieve en goede instructeurs ! Ik heb door Leon met heel veel plezier mijn rijbewijs mogen halen !
Ga zo door!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9,6 Kristina schreef op
Ik heb met veel plezier les gehad bij deze rijschool. Naast een goede opleiding (theoretisch en praktisch) waren de lessen ook echt leuk en gezellig.
Ondanks mijn grote onzekerheid ben ik uiteindelijk bij beide examens bij de eerste poging geslaagd. Natuurlijk heeft de goede begeleiding van de rij-instructrice Jacqueline daar enorm aan bijgedragen. Dankjewel voor alles!!!??
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
7,6 Celine schreef op


Super rijschool, duidelijke uitleg en om de dinsdag geven ze theorie cursus! Hele fijne en leerzame rijlessen gehad ben ze heel dankbaar hiervoor!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8 Anoniem schreef op
Top! Erg duidelijk, eerlijk, hele goede begeleiding en humor. Super erg op mijn gemak gelesd en veel geleerd bij rijschool Leon.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9,6 Tom schreef op
Een super rijschool met leuke lessen! Alles wordt duidelijk uitgelegd en naar eigen wens zo vaak herhaald als nodig is.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel Autorijschool Leon

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Autorijschool Leon

Examencentrum Kerkrade (Auto)

Aantal examens: 99
In één keer geslaagd: ± 64 %
Geslaagd bij herexamen: ± 73 %
Bijgewerkt op: 02-11-2018
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.