•   Gratis proefles
  •   Vaste instructeur
  •   Faal- en rijangst
  •   Theorie les/cursus
  •   Tussentijdse toets
Beoordeel deze rijschool ›

Contactgegevens

Autorijschool Leon Zeishof 3 6418JK Heerlen
Website: http://www.autorijschool-leon.nl/ Tel: Toon telefoonnummer

Reviews over Autorijschool Leon

8 Barry schreef op
Dit is een zeer goede rijschool. Ze geven goede instructies en zijn zeer geduldig en betrouwbaar. Verder vriendelijk in de omgang.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9,6 Mandy Weyts schreef op
Ik vind deze rijschool heel fijn. Ik ben erg perfectionistisch en kritisch naar mezelf maar ook erg onzeker. Hierbij werd ik goed geholpen doordat ze me de feiten vertelde en ik daaruit kon leiden dat ik dingen heel goed deed. Ook geven ze je tips, aangepast op de persoon. Dit merkte ik toen ik achterin zat en iemand anders tips kreeg.

Ik ben heel blij dat ik voor deze rijschool heb gekozen en ze geduldig met mij zijn geweest en mij zelfvertrouwen hebben gegeven. Hierdoor ben ik geslaagd voor mijn rijexamen.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9,6 Anoniem schreef op
het goede aan deze rijschool is dat het leuke en leerzame lessen zijn en je alles goed, duidelijk en vaak geleerd/uitgelegd krijgt.

Geen negatieve punten over deze rijschool.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8,4 Maarten schreef op
Je voelt je veilig in de auto, en als er iets gezegd wordt is dat iets waar je iets mee kan. Uitstekende voorbereiding op het examen.

Jammer dat er geen lessen 's avonds en in het weekend zijn

Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
6,4 Anoniem schreef op
Deze rijschool heeft heel veel geduld.
Door deze rijschool heb ik leren omgaan met mijn faalangst en onzekerheid.

Ik ben blij dat ik voor deze rijschool heb gekozen.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel Autorijschool Leon

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Autorijschool Leon

Examencentrum Kerkrade (Auto)

Aantal examens: 87
In één keer geslaagd: ± 74 %
Geslaagd bij herexamen: ± 63 %
Bijgewerkt op: 01-07-2020
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.