•   Gratis proefles
  •   Vaste instructeur
  •   Faal- en rijangst
  •   Theorie les/cursus
  •   Tussentijdse toets
Beoordeel deze rijschool ›
Ik ben eigenaar van deze rijschool ›

Reviews over Autorijschool Leon

10 Demi schreef op
Bij mijn vorige rijschool kwam ik maar niet verder want ik moest maar verder kijken... Als iemand je alle foefjes kan leren is het Leon wel. Ik wist meteen hoe ik verder kon kijken op de weg. Alles word op een rustige en leuke manier uitgelegd totdat alles duidelijk is. Heb je later nog vragen dan kan je hem altijd appen! Je leert niet alleen rijden maar ook kletsen tijdens het rijden. Ik weet niet wie ik erger vond naast me qua afleiding.. Leon of mijn vriendinnen. Maar 1 ding is zeker; goed rijden met de gekste afleiding kan ik wel! Wat een Top rijschool!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
7,6 Sven schreef op
De lessen van Jacqueline waren altijd gezellig en leerzaam, ze stelt je op je gemak, fijne uitleg.
Zeker een rijschool om aan te bevelen.

Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8,4 Sven schreef op
Ik vind het een goede rijschool en heb het rijden er snel geleerd zeker een aanrader om hier je rijbewijs te gaan halen.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9,2 Glenn schreef op
Het waren super leuke lessen!
Ze zijn er niet tijdens de lessen maar ook erbuiten als je ze nodig hebt!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 Sanne schreef op
Super lessen! Ik heb met Leon gereden en hij is zo fijn en rustig. Ik ben iemand die gelijk als het niet lukt zich gaat irriteren maar dankzij Leon maak ik mij daar veel minder zorgen over. Lukt het niet in een keer dan doen we het nog eens. Ook super dat Leon met je praat en grapt, zo wen je ook aan het rijden met iemand naast je. Veel kunnen lachen met Leon dat zeer zeker, maar ook heel veel leer momenten. En niet alleen over het rijden. Al en al heb ik ontzettend genoten van de lessen. De theorie lessen zijn ook een super toevoeging.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel Autorijschool Leon

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Autorijschool Leon

Examencentrum Kerkrade (Auto)

Aantal examens: 69
In één keer geslaagd: ± 56 %
Geslaagd bij herexamen: ± 53 %
Bijgewerkt op: 01-01-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.