•   Gratis proefles
  •   Vaste instructeur
  •   Faal- en rijangst
  •   Theorie les/cursus
  •   Tussentijdse toets
Beoordeel deze rijschool ›
Ik ben eigenaar van deze rijschool ›
kaart van Heerlen

Reviews van Autorijschool Leon

10 Youri Bothmer schreef op
zeer leuke rijlessen met goede uitleg, ook was het heel gezellig tijdens het rijden. heb het rijexamen in een keer gehaald.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9,2 Caroline (moeder) schreef op
Beide zoons hebben binnen een half jaar hun rijbewijs gehaald met 28 en 31 rijlessen. Beiden de 1e keer direct geslaagd voor zowel theorie, tussentijdse toetsen en rij-examen.

Goede en ook leuke begeleiding van Jacqueline en Leon. Toppers.

Autorijschool Leon: een echte aanrader !
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 Stijn Hintzen schreef op
Extreem tevreden, er was altijd een leuke sfeer in de auto, wat perfect gecombineerd werd met leerzaam lesgeven. Daarnaast werden er zeer leerzame theorielessen geboden, en geven de instructeurs altijd nog dat extra beetje om er voor te zorgen dat je voor het examen slaagt. Zelf heb ik wat meer moeite met mijn motoriek, maar hier werd goed rekening mee gehouden en de lessen werden hier keurig op afgestemd. Eigenlijk alleen maar lof voor deze rijschool.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9,2 Anoniem schreef op

Wat vond je juist goed aan deze rijschool?
De rijlessen verlopen héél erg fijn en ook gezellig. Je voelt je comfortabel. Ze weten precies waar je aan toe bent en waar niet aan. Voelt vertrouwelijk.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 Roy Kronberger schreef op
2 verschillende rijscholen gehad en auto rijschool Leon was echt de beste! voor alles geslaagd in een keer in precies 9 maanden (zonder ervaring)
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel Autorijschool Leon

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Autorijschool Leon

Examencentrum Kerkrade (Auto)

Aantal examens: 94
In één keer geslaagd: ± 66 %
Geslaagd bij herexamen: ± 72 %
Bijgewerkt op: 08-03-2019
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.