•   Gratis proefles
  •   Vaste instructeur
  •   Faal- en rijangst
  •   Theorie les/cursus
  •   Tussentijdse toets
Beoordeel deze rijschool ›
Ik ben eigenaar van deze rijschool ›

Reviews van Autorijschool Leon

10 Lorijn schreef op
Ontzettend fijne rijschool, waarbij mijn onzekerheid achter het stuur is weggenomen en ik nu zelfverzekerd, veilig en zelfstandig kan rijden.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 Anoniem schreef op
Dit is een super rijschool! Ik heb mijn examen gehaald. Dit heeft autorijschool Leon mogelijk gemaakt!! Leon geeft goed en duidelijk les. Ik zou hem zeker aanraden! Echt een top rijschool
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9,6 Anoniem schreef op
Een fijne rijschool.
Altijd met zin naar de rijlessen gegaan. Heb genoten van mijn rijlessen.
Zeker een aanrader

Bedankt,
Leon & Jacqueline
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9,2 Anoniem schreef op
Ze hielden goed rekening met je en luisteren naar je als je wat zegt.
Het was nooit stil in de auto en altijd super gezellig! Ik vind het heel jammer dat ik nu klaar ben met rijlessen. Ik zou het bij geen andere rijschool willen hebben gedaan.

Enige min puntje vond ik dat ze de afgelopen jaar vaker op vakantie zijn gegaan. Maar dat was opzicht ook geen hel groot probleem.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 Linda schreef op
Echt een top rijschool! Ik durfde echt niet te beginnen met lessen maar Jacqueline heeft het me heel comfortabel gemaakt waardoor ook ik nu mijn rijbewijs heb (in 1x geslaagd!).
De lessen zijn leuk en heel erg leerzaam en de sfeer in de auto is altijd fijn. Bij foutjes wordt er een grapje gemaakt. Ik ben er van overtuigd dat zelfs iemand met enorme autovrees het rijbewijs kan halen bij rijschool Leon!
Cantact met de rijschool is altijd snel te leggen en alles omtrent de toetsingen wordt altijd netjes op tijd gecommuniceerd.

Als je nog op zoek bent naar een rijschool zoek dan niet verder want je hebt de beste gevonden!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel Autorijschool Leon

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Autorijschool Leon

Examencentrum Kerkrade (Auto)

Aantal examens: 84
In één keer geslaagd: ± 76 %
Geslaagd bij herexamen: ± 73 %
Bijgewerkt op: 03-01-2020
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.