•   Vaste instructeur
  •   Faal- en rijangst
  •   Spoedopleidingen
Beoordeel deze rijschool ›

Reviews over Motorrijschool Peter Waterval

8,8 Danique schreef op
Fijne rijschool. Peter is duidelijk en direct in zijn communicatie, hierdoor weet je waar je aan toe bent. Planning was, ondanks coronadrukte, nooit een probleem. Ook weekenden en avonden konden ingepland worden. Het oefenterrein is fijn, vrijwel zonder overig verkeer. De lessen op de weg zijn elke keer weer een uitdaging, je komt op mooie plekken in het heuvelland. Hierdoor wordt het plezier in motorrijden alleen maar groter! Dankzij Peter heb ik een zeker gevoel op de weg, en kan ik genieten op de motor.
De lessen van Xavier zijn ook erg fijn. Ook hij is eerlijk en duidelijk, je weet aan het einde van de les wat goed gaat en waar je verbeterpunten liggen.
Fijne rijschool die hun enthousiasme voor motorrijden duidelijk willen overbrengen op de cursisten!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8 Anoniem schreef op
Zeer fijne rijschool waar ze op een leuke en goede manier lesgeven. Wat fijn is, is dat je zelf de vrijheid krijgt en ze geen lessen willen aansmeren.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9,2 Han Tillie schreef op
Ik heb de opleiding motorscooter gedaan. Werkelijk een top rijschool. De instructeurs Peter en Xavier zijn zeer gedegen instructeurs. Goud eerlijk en zeggen precies waar het op staat. Dit alles voor mijn eigen bestwil. Wat is dat scooter rijden toch relax. Gas geven remmen goed opletten en ik heb het rijbewijs gehaald met 14 lessen. Chateau Peter en Xavier, ik zal er heel veel plezier mee beleven. En zal zeker gebruik maken van de door jullie georganiseerde tourritten. BEDANKT
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9,6 Roy schreef op
Rijschool peter waterval is mij goed bevallen!

Ik had voor de proefles nooit interesse in motor rijden. Tijdens deze les had ik al veel geleerd door de directe maar duidelijke Instructies. Sinds deze proefles had ik de smaak te pakken en wist ik dat ik het A rijbewijs moest halen! De opvolgende lessen hebben we ondanks de corona crisis flexibel in kunnen plannen en naar het examen AVB toe gewerkt. Alle oefeningen hebben we tot in de puntjes herhaald en uiteraard “zingend” in 1x geslaagd. Aansluitend hebben we mooie routes gereden in ons Limburgse heuvelland. Door Peter zijn directe manier van lesgeven pakte ik zijn tips snel op. En paste deze toe tijdens het examen AVD. Deze ook met een positief resultaat behaald.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8,4 Rafael schreef op
Ben Super tevreden over motor rijschool Peter Waterval.
Zoals Peter als Xavier zijn uitstekende instructeurs, geven duidelijke aanwijzingen en zijn direct in hun manier van lesgeven.

Ik ben 57 jaar en heb eigenlijk (te) lang lang gewacht met het halen van mijn motor rijbewijs. Maar toen ik op de site van Peter Waterval had gelezen dat het mogelijk was om A2 automaat les te nemen, heb ik mij meteen aangemeld.
Het niet hoeven schakelen en daardoor ook meer kunnen genieten van het motorrijden door het landschap was voor mij een belangrijkste reden om te starten. Ik heb les gehad op een Yamaha x-max 300, dat rijd heerlijk.

Ben op 8 mei 2020 begonnen met een proefles en op 16 juli 2020 heb ik mijn motor rijbewijs gehaald en dat in corona-tijd. Eerst mijn examen motor beheersing gehaald, daarna motor theorie gehaald en direct daarna heeft Peter bij CBR praktijk examen gereserveerd en door goed te lessen en alles strak in te plannen is het gelukt !

Ik heb nu zelf een (gebruikte) Yamaha x-max 400 gekocht en ben er erg blij mee en ga met een smile de bochten in:)

Deze rijschool zal ik iedereen aanraden!


Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel Motorrijschool Peter Waterval

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Motorrijschool Peter Waterval

Examencentrum Kerkrade (Motor voertuigbeheersing)

Aantal examens: 22
In één keer geslaagd: ± 86 %
Geslaagd bij herexamen: ± 0 %
Bijgewerkt op: 10-10-2020
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Maastricht (Motor verkeersdeelname)

Aantal examens: 41
In één keer geslaagd: ± 91 %
Geslaagd bij herexamen: ± 56 %
Bijgewerkt op: 10-10-2020
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Urmond (Motor voertuigbeheersing)

Aantal examens: 30
In één keer geslaagd: ± 93 %
Geslaagd bij herexamen: ± 100 %
Bijgewerkt op: 10-10-2020
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.