•   Vaste instructeur
  •   Faal- en rijangst
  •   Spoedopleidingen
  •   Automaat
Beoordeel deze rijschool ›

Contactgegevens

Motorrijschool Peter Waterval Schoolstraat 13 6245CE Eijsden
Website: http://www.peterwaterval.nl Tel: Toon telefoonnummer

Reviews over Motorrijschool Peter Waterval

10 Nick jeurissen schreef op
Bij motor rijschool peter waterval ben je voor het behalen van je motorrijbewijs aan het juiste adres. Ik ben voor het avb examen en het avd examen in 1 keer geslaagd. Peter en xavier zijn heel duidelijk en berijden je zeer goed voor op jullie examen. Ik vond elke rijles een genot. Dussssss dit is zeker een aanrader om te beginnen met motorrijden. Ik zeg doen!!!!!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
7,2 Bram schreef op
Super fijne lessen op maar gekregen van zowel peter als xavier. Allebei zeer ervaren motorrijders, wat zich vertolkt in een super ervaring qua lessen en genoeg kennis om zelf ook een goede motorrijder te worden. Qua lestijden zijn ze super flexibel en is er aan iedereen zijn schema wel een mouw aan te passen. Kort samengevat; een super ervaring gehad en met veel plezier mijn rijbewijs gehaald.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8 Anoniem schreef op
Bij Peter en Xavier ben ik goed voorbereid op de praktijkexamens met duidelijke instructies, waardoor ik beiden in een keer heb gehaald. Peter had bij aanvang een goede inschatting gegeven van hoeveel lessen ik nodig zou hebben. De duur van de lessen (1,5u) vond ik precies goed, en het plannen van lessen ging soepel (met zelfs mogelijkheden in het weekend en de avonduren gedurende zomertijd). Ze hebben beschikking over een ruim en rustig oefenterrein voor het onder de knie krijgen van de voertuigbeheersing. Zowel Peter als Xavier hebben grote passie voor het motorrijden, die ze graag overbrengen.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9,2 Steffi schreef op
Zeer goede rijschool met bekwame instructeurs. Duidelijke instructies, alles in goed overleg afgerond. Beide examens in een keer behaald.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 Anoniem schreef op
Ik heb de afgelopen maanden bij Motorrijsschool Peter Waterval mijn A2-automaat rijbewijs-opleiding gevolgd en ik ben alléén maar positief over zowel Peter als Xavier.

Ik had van tevoren 0,0 ervaring maar Peter wist mij tijdens de proefles precies te melden hoeveel lessen ik (ongeveer nodig) zou hebben. En achteraf gezien klopte dit exact.

In de periode daarna hebben Peter en Xavier mij klaargestoomd voor het examen voertuigbeheersing op een groot oefenterrein waar nauwelijks verkeer komt. Dit was ideaal ter voorbereiding van het examen, welk examen ik dan ook in één keer heb gehaald. Tijdens deze periode heb ik overigens ook al enkele lessen op de weg gehad, waarbij wij veelal het Limburgse heuvellandschap introkken.

Na het behalen van mijn theorie-examen, heb ik zowel van Peter als Xavier les gehad voor wat betreft het examen verkeersdeelneming. Het was daarbij echt te merken dat beide instructeurs over heel veel ervaring beschikken en dit een rijschool betreft die zich echt alléén op motorrijden focust. Dit vertaalde zich in goede tips en feedback, en richting het examen had ik het idee dat wij met name (delen van) routes reden die men ook meestal bij het examen verkeersdeelneming kon verwachten. Ik heb dan ook dit examen in één keer gehaald.

Wat ik tot slot met name erg prettig vond was de flexibiliteit die werd gehanteerd ten aanzien van het inplannen van lessen. Enerzijds heb ik, ondanks dat het een drukke periode betrof, meer dan genoeg mogelijkheden gekregen om voldoende lessen te nemen. Anderzijds werden mij absoluut geen lessen "aangesmeerd". Beide instructeurs waren daar heel eerlijk en open over: zij gaven een eerlijk advies omtrent het aantal lessen dat ik volgens hen nog nodig zou hebben en lieten mij helemaal vrij in de keuze om wel of geen aanvullende lessen te nemen.

Kortom zou ik Motorrijschool Peter Waterval aan iedereen aanbevelen die een kwalitatief uitstekende opleiding tot het behalen van zijn motorrijbewijs wil volgen en, mocht ik in de toekomst voor mijn volledige A-rijbewijs willen opgaan, dan zal ik mij zeker weer tot hen wenden!

Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel Motorrijschool Peter Waterval

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Motorrijschool Peter Waterval

Examencentrum Kerkrade (Motor voertuigbeheersing)

Aantal examens: 32
In één keer geslaagd: ± 90 %
Geslaagd bij herexamen: ± 67 %
Bijgewerkt op: 08-04-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Maastricht (Motor verkeersdeelname)

Aantal examens: 36
In één keer geslaagd: ± 88 %
Geslaagd bij herexamen: ± 67 %
Bijgewerkt op: 08-04-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Urmond (Motor voertuigbeheersing)

Aantal examens: 29
In één keer geslaagd: ± 89 %
Geslaagd bij herexamen: ± 100 %
Bijgewerkt op: 08-04-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.