•   Vaste instructeur
  •   Faal- en rijangst
  •   Spoedopleidingen
Beoordeel deze rijschool ›

Contactgegevens

Motorrijschool Peter Waterval Schoolstraat 13 6245CE Eijsden
Website: http://www.peterwaterval.nl Tel: Toon telefoonnummer

Reviews van Motorrijschool Peter Waterval

6,8 Laura Schenaarts schreef op
Beiden instructeurs erg vriendelijk, kundig en geduldig. De lessen van 1.5 uur waren precies lang genoeg. Het eigen oefenterrein was ook prettig.

Ik heb met veel plezier lessen gevolgd bij deze rijschool!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
6,8 Olliver schreef op
Top rijschool. De lessen worden gegeven met veel passie, als je vragen en/of opmerkingen hebt wordt er goed naar je geluisterd. Je krijgt les van Peter, de eigenaar, en/of Xavier. Ik heb voor Motorrijschool Peter Waterval gekozen omdat het naar mijn gevoel niet commercieel is ingesteld maar gerund wordt door twee motorliefhebbers met passie voor het vrije motorrijden.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8,4 Emma schreef op
Ik heb met ontzettend veel plezier leren motorrijden bij deze rijschool. De lessen waren goed en de uitleg was duidelijk. Er hing een ontspannen sfeer, bij beide instructeurs, en de communicatie verliep soepel. Kortom, ik zou deze rijschool aan iedereen aanbevelen!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8,8 Stephan schreef op
Nadat ik had uitgesproken mijn motorrijbewijs te willen gaan halen, werd ik van verschillende kanten gewezen op de rijschool van Peter Waterval. Na een proefles had ik hier een zeer goed gevoel bij en ben gestart. Peter heeft de vaardigheid om bij elke leerling snel en feilloos in te schatten wat hij of zij nodig heeft om de motor te beheersen. Hij is consequent en direct, en bovenal eerlijk in zijn oordeel. Met een ongelofelijk oog voor detail ziet hij waar verbeterpunten liggen (met vier vingers remmen, niet met drie!). Na elke les heb je ook echt het gevoel dat je weer wat geleerd hebt. Peter weet je te motiveren, en legt er de nadruk op dat het vooral ook leuk moet zijn en blijven! Ik kan de vele positieve reviews alleen maar onderschrijven; niet alleen mag ik nu de weg op, maar ook het plezier en de vrijheid van motorrijden zijn me bijgebracht. Bedankt daarvoor!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8,4 Thom schreef op
Heel fijne rijschool! Opgegaan voor A getrapt. Na een introductie les werd aangegeven hoeveel lessen er nodig waren en waar aandachtspunten lagen. Rusitge duidelijke instructies! Zeer veel expertise!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel Motorrijschool Peter Waterval

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Motorrijschool Peter Waterval

Examencentrum Kerkrade (Motor voertuigbeheersing)

Aantal examens: 45
In één keer geslaagd: ± 84 %
Geslaagd bij herexamen: ± 100 %
Bijgewerkt op: 07-06-2019
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Maastricht (Motor verkeersdeelname)

Aantal examens: 54
In één keer geslaagd: ± 82 %
Geslaagd bij herexamen: ± 100 %
Bijgewerkt op: 07-06-2019
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Urmond (Motor voertuigbeheersing)

Aantal examens: 20
In één keer geslaagd: ± 83 %
Geslaagd bij herexamen: ± 50 %
Bijgewerkt op: 07-06-2019
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.