Reviews over Motorrijschool Peter Waterval

8,4 Rafael schreef op
Ben Super tevreden over motor rijschool Peter Waterval.
Zoals Peter als Xavier zijn uitstekende instructeurs, geven duidelijke aanwijzingen en zijn direct in hun manier van lesgeven.

Ik ben 57 jaar en heb eigenlijk (te) lang lang gewacht met het halen van mijn motor rijbewijs. Maar toen ik op de site van Peter Waterval had gelezen dat het mogelijk was om A2 automaat les te nemen, heb ik mij meteen aangemeld.
Het niet hoeven schakelen en daardoor ook meer kunnen genieten van het motorrijden door het landschap was voor mij een belangrijkste reden om te starten. Ik heb les gehad op een Yamaha x-max 300, dat rijd heerlijk.

Ben op 8 mei 2020 begonnen met een proefles en op 16 juli 2020 heb ik mijn motor rijbewijs gehaald en dat in corona-tijd. Eerst mijn examen motor beheersing gehaald, daarna motor theorie gehaald en direct daarna heeft Peter bij CBR praktijk examen gereserveerd en door goed te lessen en alles strak in te plannen is het gelukt !

Ik heb nu zelf een (gebruikte) Yamaha x-max 400 gekocht en ben er erg blij mee en ga met een smile de bochten in:)

Deze rijschool zal ik iedereen aanraden!


Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
6,8 Ron Koopman schreef op
De feedback van de instructeurs zijn direct en zonder onzin.
Ze maken je goed bewust van de gevaren en het plezier van motorrijden.
De planning is best flexibel en kan vaakzonder moeite aangepast worden.
Er wordt goed geluisterd naar de behoefte van de cursist.


Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 John schreef op
Ik gaf hieronder al mijn beoordeling, (John) ik vind de rijschool van Peter Waterval goed. Waarom dan een zes als ok alles op goed zet ? Dus opnieuw
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
6 John schreef op
Prima rijschool, Peter heeft veel ervaring in les geven. Prima. Ik ben 54 jr, en alle examens (Theorie, AVB EN AVD) in één keer gehaald, en ik was niet de makkelijkste leerling. Dus: prima gedaan (rijschool). Aanrader. Van de tweede instructeur van de rijschool, Xavier, heb ik ook een paar lessen gevolgd. Ook helemaal o.k., duidelijk, geduldig, relaxed, goede uitleg en terugkoppeling, dus motorrijschool Peter Waterval kan ik met een gerust hart aanbevelen.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9,2 Sjors schreef op
Erg directe en persoonlijke aansturing! Streng, maar ook rechtvaardig, waarvan streng in de positiefste zin van het woord. Neemt de tijd voor je en past zich aan jouw wensen aan. Zeker een aanrader in de regio Maastricht!! Mooi stukje Limburg leren kennen, waar ik zonder rijles niet gekomen zou zijn.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel Motorrijschool Peter Waterval

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Motorrijschool Peter Waterval

Examencentrum Kerkrade (Motor voertuigbeheersing)

Aantal examens: 21
In één keer geslaagd: ± 95 %
Geslaagd bij herexamen: ± 0 %
Bijgewerkt op: 03-08-2020
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Urmond (Motor voertuigbeheersing)

Aantal examens: 12
In één keer geslaagd: ± 91 %
Geslaagd bij herexamen: ± 100 %
Bijgewerkt op: 03-08-2020
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.