Reviews van Rijschool Fijten

8,8 Manwa schreef op
Prima rijschool. Heb hier met een fijn en leerzaam gevoel gelest. Instructeur is geduldig, legt goed uit en houd wel van een grapje. De sfeer is rustig en gezellig.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8,4 Anoniem schreef op
Goede betrouwbare rijschool waar je veel bij leert. Er word goed omgegaan met tijden van school en werk. Heel erg fijn met instructies, na tussentijdse toets goed gericht gaan trainen met aandachtspuntjes., hierdoor ook in 1x geslaagd!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
2,4 Bianca schreef op
Erg onvriendelijke man, die zijn zaakjes niet op orde heeft. Regelmatig was hij "vergeten" dat er een les gepland stond, of hij stond op het verkeerde tijdstip voor de deur.
Verder stelt hij alles zo lang mogelijk uit. Zo was ik op mijn 20e les nog steeds niet op de snelweg geweest.
Geen aanrader.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 Moustafa schreef op
Een top rijschool ! Een leuke instructeur waar je mee kan lachen, maar vooral leerzame lessen krijgt. In 1 keer geslaagd!!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9,2 Colin Lucassen schreef op
Leuke rij-instructeur die erg geduldig is en zich aanpast op de persoon zelf, geeft een goed beeld van wat iemand kan en niet kan waardoor het een stuk makkelijker word voor mij als leerling. Goedkoop en leuk, erg fijn!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel Rijschool Fijten

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Rijschool Fijten

Examencentrum Kerkrade (Auto)

Aantal examens: 10
In één keer geslaagd: ± 71 %
Geslaagd bij herexamen: ± 100 %
Bijgewerkt op: 03-01-2020
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Urmond (Auto)

Aantal examens: 7
In één keer geslaagd: ± 67 %
Geslaagd bij herexamen: ± 50 %
Bijgewerkt op: 03-01-2020
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.