Reviews over Rijschool Waterland

9,2 Wesley Knol schreef op
Ik heb hier een hele leuke tijd gehad! Er hangt een onstspannen sfeer in de lesauto waardoor je echt alleen maar met het rijden bezig bent. Heldere uitleg en herhaalt vaak waar nodig waardoor je bepaalde dingen nooit meer vergeet!

Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9,6 Maikel schreef op
Top rijschool!
Superfijne ervaring. Heel snel op je gemak, Altijd leuke en gezellige lessen gehad. De lessen waren altijd zo voorbij. Nogmaals bedankt voor de lessen!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 Miranda Mulder schreef op
Deze rijschool is zeker aan te raden. Ik begon als een onzekere en voorzichtige chauffeur en met de hulp van Daniël ben ik enorm gegroeid en heb ik uiteindelijk mijn rijbewijs in 1 keer gehaald. Daniël is een goede instructeur met veel geduld en die bovendien ook nog heel aardig en gezellig is.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 leroy smit schreef op
Rijschool waterland is echt een aanrader!
Daniel is een geweldige kerel en neemt alle tijd voor je.
Elke les was weer een feestje.
Bedankt Daniel
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8,8 Chantal Kuil schreef op
Super mooie en leerzame ervaring.
Op een speelse en toch ook wel serieuze manier je rijbewijs halen.
Extra aandacht voor de leerlingen die het nodig hebben. Echt een rijschool om aan te raden.

Ik heb echt genoten tijdens mijn rijlessen bij waterland. Een rijschool waar je jezelf kan zijn, lol kunt hebben met elkaar en toch serieus bezig kunt zijn met rijden.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel Rijschool Waterland

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Rijschool Waterland

Examencentrum Winschoten (Auto)

Aantal examens: 12
In één keer geslaagd: ± 70 %
Geslaagd bij herexamen: ± 100 %
Bijgewerkt op: 01-09-2020
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.