Reviews over Rijschool Waterland

10 Elise Benus schreef op
Het is alweer een poosje geleden dat ik mijn examen heb gehaald bij Daniël, maar ik heb nog geen moment spijt gehad dat ik Rijschool Waterland als rijschool heb gekozen. De lessen waren altijd hartstikke leuk met Daniël zijn grapjes, waardoor ik mij gelijk op mijn gemak voelde. Ondanks dat Daniël veel grapjes kan maken kon hij ook serieus zijn als dat nodig was. Ik heb mijn rijbewijs in 1 keer gehaald en kijk met een heel goed gevoel terug op mijn rijlessen, omdat het altijd heel gezellig was en ondertussen ook heel leerzaam.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9,6 Mark Christiaans schreef op
Leuke rijschool!
Bij deze rijschool durf je fouten te maken en word je erg goed begeleid. En bovendien was het altijd gezellig in de auto! vond je juist goed aan deze rijschool? Wat vond je slecht aan deze rijschool?
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9,2 Daphne V schreef op
Super rijschool, elke les was super gezellig! Daniël is een hele rustige maar ook zeker professionele instructeur en heeft mij heel erg op mijn gemak laten voelen. Hij neemt echt de tijd voor je. Uiteindelijk ook in 1 keer geslaagd! Een echte aanrader.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8,8 Anoniem schreef op
De eerste proefles is heel fijn en zeker een aanrader! De lessen die volgen zijn naar mijn mening goed en Daniël werkt stapje voor stapje en neemt echt de tijd voor je als je ergens vast loopt. Hij past zich aan naar jou en kan goed plannen. Fijne rijschool, echt een aanrader!!!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8,8 Romy Van Rieke schreef op
Top rijschool, met gezellige, leuke en grappige lessen. Serieus wanneer dit moet. Goede uitleg van wanneer je iets wat minder goed doet. Maar vooral fijne complimenten wanneer iets goed gaat. Dit motiveerde mij ook heel erg om dan zo verder te gaan. Ook heel fijn dat hij elke week een plek vrij had voor een rijles, ondanks mijn drukke weken.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel Rijschool Waterland

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Rijschool Waterland

Examencentrum Winschoten (Auto)

Aantal examens: 14
In één keer geslaagd: ± 82 %
Geslaagd bij herexamen: ± 33 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.