Reviews van Rijschool-Petra

10 Anoniem schreef op
Onze zoon heeft rijles gehad bij Rijschool-Petra. Via een kennis hoorde wij dat ze ook heel goed zijn in het opleiden van leerlingen met een rugzakje. Dit was ook zo. Door Petra heeft onze zoon zijn zelfvertrouwen weer terug gekregen. Op aanraden van Petra is hij meteen gaan rijden in combinatie met het rijden. Hij mocht ook 2x kosteloos op een avond een privé les volgen om verder te komen met zijn digitale leerboek. Toen afgesproken om toch 1x mee te doen met de dagcursus. Petra heeft gezorgd dat hij voor in de klas kwam te zitten en dat hij als eerste van de groep zijn theorie examen mocht doen. Nou volgens mij waren wij thuis nog zenuwachtiger dan onze zoon, maar hij was in 1x geslaagd. Hij was zo trots. Toen verder geoefend voor de tussen tijdse toets. Wij vonden het prettig dat we in termijnen mochten betalen. Ook de toets gehaald en uiteindelijk in 1x geslaagd voor zijn rijbewijs. We zijn zo blij en en zo trots dat het allemaal in 1x gelukt is. Petra doet echt alles er aan om het zelfvertrouwen op peil te krijgen. Maar is ook duidelijk. Hij kwam ook wel eens mopperend thuis. Maar dat is hij nu allemaal vergeten. Ik ben blij dat hij nog even onder begeleiding moet rijden, maar wat ik ook wel weer spannend vind. We hadden via Google gelezen dat je tegenwoordig gemiddeld op 40 lessen zit. Hier schrokken we best wel van. Onze zoon heeft het met 34 lessen gedaan. Dus niets mis mee. Ook niet onnodig door laten rijden. Dat is het mooie aan de pakketten die je bij Petra hebt. Ze zegt ook? Er is niet 1 leerling gelijk. Dus alles wordt op een leerling afgestemd. Het is een heel verhaal geworden, maar ik hoop dat ik mensen hier wel het extra duwtje geef. Want hun uitspraak? BETER 100% RIJLES DAN 30% KORTING IS ZEKER WAAR. Van ons krijgt Rijschool-Petra een dikke 10
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8,8 Vincent schreef op
goede rijschool, goede en rustige instructeur.
Elke les veel geleerd en goede tips gehad.
De uitleg was duidelijk.

In 1 keer geslaagd
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8,8 Ilse schreef op
Vorige week ben ik, na een fijne periode van rijlessen bij Rijschool Petra, in één keer geslaagd! Ik ben erg tevreden over de invulling van de rijlessen, mijn rij-instructeur en de omgang met de toets en het examen. Persoonlijk heb ik geen aandachtspunten of negatieve ervaring gehad tijdens mijn rijlessen bij deze rijschool. Dus zeker een aanrader!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 Jannie wind schreef op
Mijn dochter heeft bij rijschool Petra met heel veel plezier gereden . Haar rijinstructeur was heel geduldig en legde haar alles heel duidelijk uit . Maar het belangrijkste was dat ze zich bij hem op haar gemak voelde .Geen gehaast en druk alles was aangepast op haar. De factuurs waren duidelijk en overzichtelijk. Alle lof voor rijschool Petra. Namens ons bedankt .
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8,4 Anoniem schreef op
Hele leuke lessen gehad en goede begeleiding. In 1x geslaagd en goed voorbereid. Rijlessen zelf waren super. Alleen binnenkomende betalingen mogen wat beter bekeken worden.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel Rijschool-Petra

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Rijschool-Petra

Examencentrum Groningen (Auto)

Aantal examens: 13
In één keer geslaagd: ± 50 %
Geslaagd bij herexamen: ± 36 %
Bijgewerkt op: 01-11-2019
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Hoogeveen (Auto)

Aantal examens: 5
In één keer geslaagd: ± 0 %
Geslaagd bij herexamen: ± 25 %
Bijgewerkt op: 01-11-2019
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Winschoten (Bromfiets)

Aantal examens: 7
In één keer geslaagd: ± 100 %
Geslaagd bij herexamen: ± 100 %
Bijgewerkt op: 01-11-2019
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Winschoten (Auto)

Aantal examens: 164
In één keer geslaagd: ± 62 %
Geslaagd bij herexamen: ± 62 %
Bijgewerkt op: 01-11-2019
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Emmen (Auto)

Aantal examens: 21
In één keer geslaagd: ± 44 %
Geslaagd bij herexamen: ± 58 %
Bijgewerkt op: 01-11-2019
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.