Reviews over Autorijschool Centra

8 Charmila schreef op
Hele fijne leservaring. Instructrice was zeer geduldig, vriendelijk en ze gaf mij veel zelfvertrouwen.

Ga met een zelfverzekerd gevoel de weg op nu ik mijn rijbewijs heb gehaald.
Ik zou deze rijschool aan iedereen aanbevelen!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8 Charmila schreef op

Hele fijne leservaring. Instructeur was zeer geduldig, vriendelijk en hij gaf mij veel zelfvertrouwen.

Ga met een zelfverzekerd gevoel de weg op nu ik mijn rijbewijs heb gehaald.
Ik zou deze rijschool aan iedereen aanbevelen!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9,2 Anoniem schreef op
super blij dat ik het binnen mijn pakket gehaald heb dankzij de top instructeur Fouad!!!!!!! dankjewel!!!!!! aanrader voor je kring, want dan krijgt diegene korting, ook super
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
3,2 Anoniem schreef op
Vorig jaar heb ik een pakket rijlessen afgenomen bij autorijschool Centra met de afspraak dat niet gemaakte lesuren vergoed zouden worden. Nadat ik 4 maanden geleden mijn rijbewijs had behaald, heb ik gelijk gevraagd om het resterende bedrag over te maken. Hier werd op dat moment al een beetje vaag over gedaan. Later werd mij in een mail ook toegezegd dat ik het bedrag zou ontvangen maar dit is tot op heden niet gebeurd. In latere mailtjes werden telkens argumenten naar voren gebracht om de betaling uit te stellen. In één van de mailtjes stond dat ik het bedrag 'waarschijnlijk' aan het einde van het jaar zou terugontvangen aangezien de boekhouder dit niet sneller kon doen. Tot op heden nog geen cent gezien en er wordt niet meer op mijn mailtjes gereageerd. Erg onprofessioneel en erg frustrerend naar mijn mening.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9,2 Mcewan schreef op
Super! Leuke prijs voor lespakket direct geslaagd, ondanks het feit dat mijn man uit Engeland komt en toch heeft hij met 20 uur zijn rijbewijs gehaald.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit

Beoordeel Autorijschool Centra

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Autorijschool Centra

Examencentrum Groningen (Auto)

Aantal examens: 16
In één keer geslaagd: ± 50 %
Geslaagd bij herexamen: ± 50 %
Bijgewerkt op: 01-07-2020
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.