•   Gratis proefles
  •   Vaste instructeur
  •   Spoedopleidingen
  •   Theorie les/cursus
  •   Tussentijdse toets
Beoordeel deze rijschool ›
Ik ben eigenaar van deze rijschool ›

Reviews over Autorijschool Centra

10 Doenia schreef op
Een fijne, goed georganiseerde rijschool met deskundige instructeurs.

In het geheel was mijn ervaring bij deze rijschool heel goed. Er zijn veel opties voor het leren van de theorie. Voor de zelfstudie krijg je een heel pakket met alles wat je nodig hebt om te slagen. Vooral de gratis online examentraining voor theorie was hierbij erg handig. Ik kreeg 25 rijlessen voor het praktijkexamen, met 5 extra lessen op het eind. Op deze manier krijg je het autorijden echt onder de knie. Ik ben in 1x geslaagd! De organisatie en communicatie was niet altijd vlekkeloos, maar dat weegt niet op tegen de kwaliteit.

Aanbevelen? Ja
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 Jan Hoekstra schreef op
Bij deze willen we met u onze ervaring delen over rijschool Centra.
We zijn de ouders van Sandra, na een aantal dagen op zoek naar een rijschool voor onze dochter zijn we via onze buurman terecht gekomen bij deze rijschool. Hij was zeer tevreden over de rijschool want zijn zoon is bij ze geslaagd.
We hebben toen geappt om info te vragen, ook gelijk complete info aan ons verstrekt. Prijs van de pakketten zijn zo scherp en goedkoop, maar hier hadden we toen vraagtekens bij. Misschien was de kwaliteit dan minder. Daarna met mijn vrouw overlegd en hebben we toch gekozen voor deze rijschool op goed vertrouwen.
We hebben een proefles van 1 uur ingepland, die was gratis. Onze dochter was zo tevreden en ze wou graag verder met de rijlessen. We hadden bij de proefles de gelegenheid om meer info te vragen over de prijzen van pakketten, want de instructeur was uitgenodigd voor een kopje koffie. Het antwoord was dat ze weinige onkosten maken, want de baas doet alles vanuit huis. Hij doet de boekhouding en alle administratie zelf en hietdoor bespaart hij onkosten voor de cliënt.
De instructeur zag er betrouwbaar, eerlijk uit en geloofden zijn verhaal. Na een paar lessen is nog steeds onze dochter tevreden.
Tussentijds hadden we contact met haar instructeur (Fouad) dat onze dochter tevreden is en een compliment aan hem gegeven, want hij was goed behulpzaam voor Sandra en had ons beloofd dat onze dochter in een keer haar rijbewijs zou hebben.
Zo gezegd zo gedaan, want onze lieve Sandra is vrijdag in 1 keer geslaagd.
De gratis leenauto van de rijschool is gereserveerd voor de eerste kerstdag. We gaan het samen vieren, want Sandra gaat naar ons toe rijden als de corona omstandigheden het toestaan.
Heel erg bedankt rijschool Centra, de prijzen zijn scherp en goedkoop, de kwaliteit is super en snel rijbewijs in bezit. We kunnen het iedereen aanraden.
Groetjes Sandra's ouders
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9,6 Kimia schreef op
Ik heb dankzij Fouad mijn praktijkexamen in 1x gehaald. Hij is een hele ervaren rijinstructeur en weet precies waar nog aan gewerkt moet worden. Hierbij geeft hij de juiste en goede tips waardoor ik veel van hem heb geleerd. Hij heeft een hart voor zijn leerlingen en je krijgt echt het gevoel dat hij veel tijd en moeite in je stopt. Ik ben heel erg blij met mijn rijbewijs en autorijschool is Centra zeker een aanrader!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 Rita Hoekstra schreef op
Erg blij met de lessen van Fath! Hij heeft me erg op mijn gemak gesteld en goed begeleid richting het behalen van mijn rijbewijs. Hij wist precies wat mijn sterke en zwakke punten waren, en hij heeft mij daarbij goed geholpen. De lessen waren bovendien ook erg leuk! Ik ervaarde veel duidelijkheid en vriendelijkheid van zowel mijn instructeur en de rijschool zelf.
Geslaagd in 1 keer! En dat allemaal dankzij mijn geliefde instructeur Fath, super aardig en soms ook wel een beetje streng, precies wat ik nodig had. Heel erg bedankt!
Zeker CENTRA aan te raden.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 Johayna schreef op
Hoera! In 1 keer vandaag geslaagd Hele fijne lessen gehad met Fouad! Ik ben erg blij geweest met zijn geduld en flexibiliteit. Rustige, behulpzame en vriendelijke instructeur. Was er super blij mee en top ervaring mee gehad! Goede service van de rijschool. Top! Volgende week krijg ik een leenauto van de rijschool voor een dagje uit met mijn moeder. Dat is gratis nadat je slaagt, echt tof bedacht.
Bedankt voor alles! Kan deze rijschool zeker aanraden.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel Autorijschool Centra

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Autorijschool Centra

Examencentrum Groningen (Auto)

Aantal examens: 12
In één keer geslaagd: ± 57 %
Geslaagd bij herexamen: ± 20 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.