Reviews over Rijschool van Houten

10 Anoniem schreef op
Goeie rijschool en ondanks corona mijn rijbewijs in 1 keer gehaald. Je wordt goed begeleid en het zijn leuke lessen.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9,6 Celine schreef op
Super goede maar ook hele gezellige lessen gehad. Keek er elke week weer naar uit en binnen 4 maand mijn rijbewijs in één keer gehaald! Helemaal tevreden en raad rijschool Van Houten iedereen aan!!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 Martijn Tjoelker schreef op
Prima rijschool! Neemt tijd om situaties en verbeterpunten duidelijk uit te leggen. Ik had wat meer tijd nodig dan anderen, maar dat lag meer aan mijzelf. Altijd met plezier gereden.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8 Bianca schreef op
Eerlijk, geduldig en doelgericht waren de lessen van instructeur Marcel bij Rijschool van Houten. Hij ziet wat jij nodig hebt om een goede chauffeur te worden en stuurt je hierop aan. Alle facetten van het verkeer en het voertuig worden je "eigen" gemaakt, op een tempo dat bij jou past.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 Marije schreef op
Met veel plezier gelest, kan deze rijschool zeker aanbevelen. Vaste instructeur erg prettig en mooi in 1 x geslaagd!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel Rijschool van Houten

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Rijschool van Houten

Examencentrum Groningen (Auto)

Aantal examens: 111
In één keer geslaagd: ± 79 %
Geslaagd bij herexamen: ± 92 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.