Reviews van de Motorschool Arnhem

8,4 Coen W schreef op
Maarten en Paul geven hele duidelijke en goede motor lessen.
Beide heren hebben een totaal andere manier van lesgeven, dit zorgt voor veel afwisseling in de lessen wat erg fijn is! Ze stomen je helemaal klaar voor het echte werk en zorgen ervoor dat je zelfvertrouwen krijgt op de motor.
Hier leer je echt motorrijden, en niet alleen een examen halen.

Maarten en Paul bedankt.

Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9,6 Martin schreef op
Mijn vriendin had voor mij, voor mijn verjaardag, bij de Motorschool een proefles geboekt.

Daar werd ik onthaald door Maarten en na wat administratieve zaken afgehandeld te hebben, kon de pret beginnen. Eerst een korte uitleg over hoe een motor technisch in elkaar zit, om vervolgens te beginnen met langzaame rondjes rijden. De snelheid ging snel omhoog, waardoor er ook flink geremd moest worden. Na +- twee uur kwam de pret tot zijn eind.

De tijd verstreek waarbij ik vaak dacht aan de proefles en het gevoel dat het motorrijden opwekte. Na twee jaar heb ik de keuze gemaakt om echt te gaan lessen. Voor mij was het kant en klaar dat het bij de Motorschool zou zijn.

Zo gezegd, zo gedaan. In samenspraak afgesproken dat het pakket van 25 lessen het beste zou zijn voor mij. Liever iets meer lessen en de examens in één keer halen dan anders om. De administratieve zaken waren al geregeld door de proefles, dus konden we vrijwel meteen beginnen met rijden.

De lessen zijn onderverdeeld in voertuigbeheersing (waar de meeste tijd ingaat zitten) en verkeersdeelname, welke (afwisselend) worden gegeven door Maarten en Paul. Maartens lesstijl is verfijnd en gericht op de techniek, vorm en de details. Waar Paul meer een rauwdauwer is en de nadruk op gevoel legt. Samen vormen ze mijns inziens een onzettend goed duo.

Dat gezegd hebbende, tijdens de lessen hebben de heren alle tijd voor je. Spreken ze je rustig aan op fouten en
indien nodig doen ze voor hoe een oefening moet of hoe een situatie beter had gekunt. En ik kan je vertellen dat ik meer dan genoeg stomme en domme fouten maakte. Langzaam aan groeide ik, door hun begeleiding van iemand die nog nooit op een brommer, scooter, motor heb gezeten, door tot het niveau dat nodig was om alle examens in een keer te halen. En dat binnen de 25 lesuren.

Maarten en Paul ontzettend bedankt.

- Martin

Aanvullende relevante informatie:
- Meerdere typen motoren om uit te kiezen, allemaal naked bikes datwel, maar qua gewicht, vermogen en aantal cilinders is er keuze;
- Telefonisch niet altijd even goed te bereiken, maar via Whatsapp of E-mail wordt er snel gereageerd;
- De lessen voertuigbeheersing worden gegeven bij het Gelredome. Dit is ook de plek waar je het examen aflegt en zorgt voor herkenning, wat mijns inziens heel prettig is.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 Niek Wiegers schreef op
Wat heb ik genoten, iedere les was anders en educatief op een andere manier. Maarten en Paul zijn een uitstekend duo, beide hebben zij hun eigen, unieke en effectieve manier van lesgeven. Hier leer je niet alleen hoe je motor moet rijden, hier leer je veel en veel meer dan alleen dat. Ik ben van mening dat er geen rijschool zal zijn die beter bij mij past dan deze. Ik heb altijd met plezier gelest, en zonder autorijbewijs toch in een keer mijn motorrijbewijs kunnen halen. Daarom ben ik deze twee top instructeurs ook erg dankbaar!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 Lisette schreef op
Ik heb de afgelopen maanden met veel plezier lessen gevolgd bij Maarten en Paul. Ze hebben allebei hun eigen manier van uitleg geven waarbij ze elkaar goed aanvullen.

Hele fijne, persoonlijke begeleiding en gezellige lessen. Ze leren je veel meer dan alleen het kunstje uitvoeren om door de examens heen te komen. Echt top!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
7,6 Cathy schreef op
Goede rijschool, waar je na het behalen van je rijbewijs ook zeker wat geleerd hebt! Een echte aanrader als je goed wil leren motorrijden.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel de Motorschool Arnhem

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages de Motorschool Arnhem

Examencentrum Arnhem (Motor voertuigbeheersing)

Aantal examens: 98
In één keer geslaagd: ± 96 %
Geslaagd bij herexamen: ± 100 %
Bijgewerkt op: 04-10-2019
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Arnhem (Motor verkeersdeelname)

Aantal examens: 119
In één keer geslaagd: ± 88 %
Geslaagd bij herexamen: ± 94 %
Bijgewerkt op: 04-10-2019
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.