Reviews van de Motorschool Arnhem

8,4 sjors schreef op
zeer goede rijschool met goede lessen. ook de prijzen zijn prima, altijd met veel plezier gelest. ook genoeg geleerd om naast de lessen de motor goed te onderhouden
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 Anoniem schreef op
Goede rijschool met vrolijke instructeurs waardoor het bijna jammer is om te slagen.
Ze leren je motor rijden maar proberen je ook net een beetje meer te leren.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8 Maurice Cramer schreef op
Bij deze rijschool krijg je les krijgen van twee ervaren toegewijde motorrijders, Maarten en Paul. Twee topgasten met extreem veel persoonlijke aandacht, geduld en ruimte voor ontwikkeling. Allebei een duidelijk eigen lesstijl en vullen elkaar perfect aan. De lessen zijn leuk en afwisselend. Een ontspannen sfeer en een gezonde dosis humor zorgen ervoor dat je je snel op je gemak voelt. Complimenten voor de persoonlijke aandacht, na iedere les stond ik versteld van de gedetailleerde feedback. Er ontgaat deze heren niets. Je leert hier niet alleen snel je papiertje halen maar ook echt goed motorrijden met een stukje technische kennis van de motor. Alles in één keer gehaald. Een absolute aanrader voor als je goed wilt leren motorrijden. Maarten en Paul, bedankt voor de leuke lessen!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 Nils schreef op
De Motorrijschool arnhem


Tijdens de kennis making kreeg ik direct een goed gevoel over deze motorrijschool.
Hierdoor heb ik niet hoeven kijken naar andere mogelijkheden. Beide rij-instructeurs zijn zeer vriendelijk en hebben een echte passie voor het motorrijden. tevens hebben beide zeer veel ervaring op de baan- en cross circuit. Deze combinatie van kennis en kunde maakt hen zeer proffesioneel. tevens zijn de karakters van de twee heren; geduldig, rustig. Ze nemen de tijd om je alle aspecten van het motorrijden goed uit te leggen waarbij je ze hun passie voor motors op jou proberen over te brengen en waarbij jij veilig en plezierig leert rijden.

succes met je lessen!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 Jamy schreef op
Na het bekijken van verschillende websites en reviews van rijscholen was; Motorschool Arnhem de rijschool die mij het meeste opviel. Met name door de persoonlijke website en benadering bleef deze rijschool hangen in mijn geheugen. Om erachter te komen of dit goede gevoel juist was heb ik dan ook een proefles aangevraagd.

Mede door mijn eigen beperkte beschikbaarheid in deze tijd liet deze proefles 2 weken op zich wachten. Omdat ik een bepaalde planning in gedachte had ben ik een paar dagen na mijn aanvraag alvast langsgegaan bij de rijschool om even kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken. Na een goed gesprek kreeg ik al genoeg vertrouwen (en de mogelijkheden) om meteen de eerstvolgende week na mijn geplande proefles te beginnen met wekelijkse lessen.

Zo gezegd zo gedaan en 11 weken later heb ik mijn motorrijbewijs behaald dankzij de zeer goed begeleiding en aandacht van Maarten en Paul.

Er wordt echt een plan op maat gemaakt op basis van je kunnen en je leercurve :)

Al met al, ik ben zeer tevreden over deze rijschool, mijn verwachtingen zijn waargemaakt. Echt een aanrader!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel de Motorschool Arnhem

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages de Motorschool Arnhem

Examencentrum Arnhem (Motor voertuigbeheersing)

Aantal examens: 90
In één keer geslaagd: ± 99 %
Geslaagd bij herexamen: ± 100 %
Bijgewerkt op: 02-12-2018
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Arnhem (Motor verkeersdeelname)

Aantal examens: 115
In één keer geslaagd: ± 87 %
Geslaagd bij herexamen: ± 100 %
Bijgewerkt op: 02-12-2018
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.