•   Gratis proefles
  •   Vaste instructeur
  •   Slagings garantie
  •   Faal- en rijangst
  •   Spoedopleidingen
Beoordeel deze rijschool ›
Ik ben eigenaar van deze rijschool ›

Reviews over Rijschool Lesbijmij.nl

4 Anoniem schreef op
Mijn rijopleiding heb ik niet bij David de Pleijt afgemaakt. De lessen waren allemaal hetzelfde. Ook stopten hij vaak de auto om filmpjes te laten zien, hierdoor kon ik zelf niet altijd rijden. Ook ging hij weleens zelf rijden om `het voor te doen´. Terwijl je naar mijn mening ook leert door te doen. Hij hield geen rekening met verschillende leerstijlen hier in. In het begin vond ik David heel aardig, alleen waren de lessen het geld echt niet waard. Iedere les probeerde hij maar vol te ouwehoeren met verhalen over eten, en ondertussen leerde ik niets bij. Hij zat iedere les gewoon uit...

Ik heb spijt dat ik hier gelest heb, ik heb veel geld weg gegooid en veel tijd. Dit bracht mij een negatieve rij ervaring. Ook werd ik erg onzeker... aangezien David tijdens de les weinig opmerkingen maakte over het rijden waardoor ik bij het CBR niet slaagde en niet wist waarom?!

Ook praatte hij over de anderen leerlingen tegen mij, ik weet bijna zeker dat dit ook andersom zo zou zijn. Dit gaf mij geen veilig gevoel en op ten duur vertrouwde ik David ook niet meer, ik was bang dat hij tegen anderen zou vertellen hoe ik mijn lessen deed. aangezien hij tegen mijzelf niet vertelde hoe ik het deed..

Hierna ben ik naar een nieuwe rij instructeur gegaan, hier ben ik na 6 lessen opgegaan en ben dubbel en dik geslaagd!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9,6 Gina schreef op
Geduldige, vrolijke en lieve David!
Naast de fijne rijlessen waarbij ik steeds mocht genieten van zijn leuke anekdotes en verhalen over voedsel (spruitjes met satésaus in het bijzonder), heeft David voor mij nog veel meer betekend.
Ik heb een aantal weken geleden een zwaar auto ongeluk gehad op de snelweg. Ik zat zelf achter het stuur en heb daardoor een behoorlijk trauma opgelopen. "Ik ga NOOIT meer autorijden!!" was het eerste wat ik schreeuwde toen ik uit de auto was geklommen.
Natuurlijk moet je juist zo snel mogelijk weer gaan rijden na zo'n ongeluk, hoe moeilijk dat ook is. David heeft me daar enorm bij geholpen. "Laat maar weten wanneer je kunt, ik zeg alles voor je af!" Zei hij toen ik hem belde. Wat ontzettend lief! Samen zijn we voorzichtig gaan rijden. Davids humor en geduld hebben er voor gezorgd dat ik al snel weer ontspannen in de auto zat.
Ik hoop dat ik een beetje heb kunnen schetsen wat voor topvent David is, ook nadat je je examen hebt gehaald nog! Ik ben hem ontzettend dankbaar!!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
7,6 Fabian Hersbach schreef op
Yes geslaagd!!

Ik kan goed terug kijken naar mijn rijles periode. Heb wel zitten balen toen ik nog wat extra rijles nodig had, maar het was achteraf de juiste keuze en heb het in een keer gehaald. Susan heeft mij goed geholpen met de nadruk op het vooruit kijken! Zelf was ik zeer tevreden over de flexibiliteit en over het geduld dat ze heeft gehad met mij. Zoals Susan altijd zei: Dat is het hele eieren eten!

Bedankt voor alles, ik mis de gesprekken nu al!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9,2 Bob Coenen schreef op
Rijschool de Pleijt werkt rustig en persoonlijk, heel erg concreet, duidelijk, eerlijk, betrouwbaar, super leerzaam en is erg gezellig!! Ik heb rijlessen gehad bij Susan. Er word je duidelijk en concreet verteld hoe je er qua niveau voor staat. Na iedere rijles evalueer je samen met je rij-instructeur de rijles, hoe ging het? Wat was er goed? En wat zijn je verbeterpunten? Aan de hand van plaatjes en voorbeelden (die je op de weg tegenkomt) word de rijles stap voor stap nog een keer doorgelopen. In mijn ogen een hele goede rijschool met een hoog niveau!!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9,6 Lars schreef op
David is geweldig!
Ik begon ooit te rijlessen bij een andere rijschool in Malden. Helaas was hij niet geduldig werd snel boos en zei rijlessen af. Daarom ben ik bij hem weg gegaan en ben begonnen bij David. David was het tegenovergestelde van Eric. Als David zei dat ik links moest en ik ging rechts (gebeurde vrij vaak) dan zei hij rustig "Oh dat kan ook." en dan gingen we verder. Bij hem voelde ik me op mijn gemak en kreeg ik vertrouwen in mijzelf en in de lesauto. Verder waren de rijlessen buiten leerzaam ook heel leuk. Hij had altijd wel een leuk verhaal over wat hij had meegemaakt met andere leerlingen van hem (en ik denk dat hij genoeg leuke verhalen heeft over mij). Hierdoor hoor je ook dat je niet de enige bent die er soms moeite mee heeft. Dit geeft vertrouwen.
Verder was ik bij het rij-examen heel erg zenuwachtig. Na afloop wist ik vrij zeker dat ik zou zijn gezakt omdat ik te veel fouten had gemaakt. Na afloop had David nog een gesprek met de examinator en op een wonderbaarlijke wijze heeft David haar weten te overtuigen dat ik toch goed kan rijden.

Geweldige leraar!
David bedankt!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel Rijschool Lesbijmij.nl

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Rijschool Lesbijmij.nl

Examencentrum Nijmegen (Auto)

Aantal examens: 14
In één keer geslaagd: ± 20 %
Geslaagd bij herexamen: ± 56 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.