Reviews over Verkeersschool Richard Kaya

10 Carmen schreef op
Ik beveel deze rijschool aan omdat Richard een goede instructeur is. Hij geeft je heel veel vertrouwen,legt dingen goed uit en doet de oefeningen voor als je ze niet begrijpt of wanneer het je niet lukt.

Ik heb mijn motorrijbewijs bij Richard in een keer gehaald, dit omdat hij mij heel veel vertrouwen gaf daarbij heeft hij ook een goede dosis humor wat het rijlessen een stuk leuker maakt.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
9,8 Anoniem schreef op
Ik heb een paar jaar geleden mijn motor rijbewijs gehaald bij Richard. Super relaxte vent! Mocht na 13 lessen examen doen omdat ik alles onder de knie had volgens hem en ben in één keer geslaagd.

Ook heeft hij speciaal voor mij een plaatsje geregeld bij het CBR om m´n theorie examen op korte termijn te doen.

Heb inmiddels al een aantal vrienden naar hem doorverwezen.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
8 Rijschoolvergelijker.net beoordeelt met 3 review(s):
A. schreef op
Algemeen:Ik ging altijd met veel plezier lessen bij Richard, het was buiten gezellig ook altijd erg leerzaam.Materiaal:Je mag zijn theorie-boeken, zonder v

Beoordeel Verkeersschool Richard Kaya

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Verkeersschool Richard Kaya

Examencentrum Doetinchem (Auto)

Aantal examens: 96
In één keer geslaagd: ± 38 %
Geslaagd bij herexamen: ± 49 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Doetinchem (Motor verkeersdeelname)

Aantal examens: 20
In één keer geslaagd: ± 89 %
Geslaagd bij herexamen: ± 100 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Arnhem (Motor voertuigbeheersing)

Aantal examens: 25
In één keer geslaagd: ± 96 %
Geslaagd bij herexamen: ± 0 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.