•   Gratis proefles
  •   Vaste instructeur
  •   Spoedopleidingen
  •   Tussentijdse toets
Beoordeel deze rijschool ›
Ik ben eigenaar van deze rijschool ›

Reviews over Rijschool Dichteren

10 Elvis schreef op
Ik heb bij rijschool Dichteren mijn rijbewijs gehaald. Het is heel goed bevallen, alles is gegaan volgens afspraak. Ze nemen ook veel tijd voor je om alles heel goed uit te leggen. Als het dan nog niet duidelijk is, doen ze het gewoon opnieuw tot je het helemaal begrepen hebt. Rijschool Dichteren komt altijd haar afspraken naar en zijn dan ook altijd op tijd. Ik zou rijschool Dichteren zeker aanraden aan iedereen die nog een rijbewijs wilt halen.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9,4 Jesse schreef op
Sinds een tijdje heb ik mijn rijbewijs. Ik heb altijd met plezier gereden bij rijschool Dichteren. Goede en duidelijke uitleg. Ze nemen de tijd om je alles uit te leggen ook wanneer je iets niet begrijpt. Ze blijven altijd rustig en hebben vertrouwen in je. Veel positieve feedback waar door je meer zelfvertrouwen ontwikkeld. Het zijn niet altijd de standaard rijlessen maar ook eens oefenen in de grote stad (Arnhem). Flexibel in de lestijden.
Hele lieve mensen en echt een aanrader!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9,6 Zoë schreef op
Ik heb sinds 1,5 jaar mijn rijbewijs. Ik vond het lessen altijd erg fijn bij Rijschool Dichteren, ze hebben veel geduld voor je en zorgen voor een goede sfeer. Ik viel eigenlijk buiten hun gebied maar daar pasten ze de lestijden altijd gewoon op aan. Ik kreeg dan vaak 2 uur achter elkaar rijles en tussendoor een kleine pauze. Het geven van uitleg via de Ipad was erg fijn, je krijgt op die manier een goed beeld van wat je moet doen met bijv. bijzondere verrichtingen. Ik heb Rijschool Dichteren ook aangeraden bij vriendinnen van mij en deze zijn ook nog steeds erg tevreden.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8,2 Merve Arik schreef op
Ook ik heb mijn rijbewijs gehaald dankzij Rijschool Dichteren. De rijlessen waren erg prettig. Ze hebben veel geduld en leggen alles goed uit. Daarnaast zijn ze erg vriendelijk en begripvol. Ik heb een zeer fijne tijd gehad. Het is een top rijschool en zeker een aanrader!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
10 Anoniem schreef op
Ik heb nu al een jaar mijn rijbewijs, dit dankzij Runak en Nader. De lessen werden goed gegeven en ze nemen goed de tijd om je alles te leren. Vooral het vertrouwen die ze in me gaven vond ik erg prettig. Ik mis de rijlessen ook omdat die altijd erg gezellig waren. Top rijschool!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel Rijschool Dichteren

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Rijschool Dichteren

Examencentrum Arnhem (Auto)

Aantal examens: 14
In één keer geslaagd: ± 45 %
Geslaagd bij herexamen: ± 67 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Doetinchem (Auto)

Aantal examens: 40
In één keer geslaagd: ± 17 %
Geslaagd bij herexamen: ± 23 %
Bijgewerkt op: 01-10-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.