Reviews over Autorijschool Vlietstra

6,4 Gosse schreef op
Goeie rijschool! Beste man, veel geleerd zeker een goeie rijschool goeie lessen gehad en veel gelachen. Goed advies en begeleiding en flexibel met tijden.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
7,6 Desiree schreef op
Erg goede uitleg en begeleiding bij de rijlessen die ik heb gehad, zeker aan te raden als je in Leeuwarden en omgeving woont!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
9 Anoniem schreef op
Autorijschool Vlietstra is goede en betrouwbare rijschool.
Ik zou iedereen deze aanraden.
Els Hoekwater
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8 Rijschoolvergelijker.net beoordeelt met 1 review(s):
d. schreef op
Algemeen:Ze zijn eelijk en geven op een leuke rustige manier lesMateriaal:audi A3Instructeur:aardig man met humor

Beoordeel Autorijschool Vlietstra

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Autorijschool Vlietstra

Examencentrum Leeuwarden (Auto)

Aantal examens: 54
In één keer geslaagd: ± 63 %
Geslaagd bij herexamen: ± 63 %
Bijgewerkt op: 01-10-2020
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.