•   Vaste instructeur
  •   Spoedopleidingen
  •   Automaat
Beoordeel deze rijschool ›
Ik ben eigenaar van deze rijschool ›

Contactgegevens

Alfa Rijschool Almere Begoniastraat 1 1338XW Almere
Website: http://www.rijschool-alfa.nl Tel: Toon telefoonnummer

Reviews van Alfa Rijschool Almere

2,8 Anoniem schreef op
zeer slechte ervaring met een volslagen idioot van een instructeur.
Lees alleen de algemene voorwaarden aub door dan zegt dat genoeg.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
2 Anoniem schreef op
Geblokeerd door rijschool na in twijfel trekken van nog benodigd lessen pakket, wou dat ik nog eens 10 lessen af nam aangezien ik examen op verkeer van rechts gezakt ben, na zelf omschreven te hebben hoe ik dit op los, elke fout die ik tijdens lessen maakte waren er de eerstvolgende les uit, dus vond zelf dat ik met een paar losse lessen genoeg zou hebben. Rijopleiding door instructeur afgekapt, openstaande uren (tijd over wegens ziekte) niet terug betaald gekregen, en vermijd verder contakt met mij om het over een terug betaling te hebben...
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
2 Anoniem schreef op
Contact
Opgenomen met de
Rijschool,
Belde me na een dag terug, vroeg of hij automaat wie
Auto heeft dat had hij
Indd,verteld dat ik
Wil rijden bij hem en graag een proefles wil,
Echte is proefles niet eens een uur wel raar want hiermee
Kan je de
Leerling juist kijken wat die kan en wat nog niet, ga nu een andere ervaren en gedreven rijschool zoeken, kennis van me heeft
Hij ook laten stikken door
Elke x smoesjes te verzinnen, auto start niet accu leeg, pijn in me rug, noem maar
Op! Wat
Een ******BEDRIJF
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
2 Anoniem schreef op
De meest slordige rijschool ooit. Komt nooit op tijd. Neem volledige zelf vertrouwen weg. Rijlessen moest automaat zijn , kwam met een schakel auto omdat de automaat auto stuk was. Na alles te hebben betaald , dus nog 10 lessen tegoed . Beweert rijinstructeur dat kandidaat een gevaar op de weg is. En wilde niks terug betalen . Onbegrijpelijk . Daar is toch de rijinstructeur voor om dit aan te pakken ? Meneer pakt liever het geld eerst aan en dan komt met een smoes en komt zijn afspraken niet na. Pas op voor deze oplichter. Zoek een psychiater aub
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
2 Quirine van Steenwijk schreef op
- Neem geen autorijlessen bij Alfa rijschool almere -

ik heb in totaal 8 autorijlessen bij Mike gehad. Hij zat alleen maar op zijn mobiel en werd boos als ik iets niet goed deed. Hij wilde geen extra uitleg geven en was heel ongeduldig. Hierdoor voelde ik me helemaal niet veilig. Doordat hij constant op zijn mobiel zat, was er bijna een botsing waarvoor hij mij vervolgens de schuld gaf, terwijl ik de leerling was dus geen schuld zou moeten hebben! Na deze aanvaringen wilde ik bij hem stoppen en de overige uren terugbetaald hebben. Hij heeft na mijn bericht geen enkele keer meer op mij gereageerd. Dus hij is niet alleen ongeduldig, snel boos en met zijn mobiel bezig maar ook erg kinderachtig. Mijn tip neem geen les bij hem!!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
Reactie van de rijschool geschreven op
Populaire oproep
Je doet als mondig persoon 8 rijlessen van 90 a 120 minuten bij iemand die "alleen maar op z'n mobiel zit"?! Niet erg waarschijnlijk. Onware smaad en/of laster. In tankstation nog op verzoek van je meteen opnieuw uitgelegd hoe wegrijden gaat. Eigenlijk willen daar anderen tanken, maar dan kom je tegemoet aan iemand die zegt snel te kunnen leren (studerend voor arts) maar dat niet kan op het gebied van leren rijden. (Ken arts die 8x rij-examen nodig had.) Deze Quirine heeft mij specifiek gevraagd kort uit te leggen. Bleek niet te werken echter. Quirine keek niet door ruime zichtbocht naar tegenligger. Dan moet er geremd en verteld worden dat dat een variant van ver vooruit kijken is. Ik snap leren in gedeeltes wel. En moeten remmen is routine. Maar blijkbaar persoon met grote (oordelende) praat, slecht luisterend en verborgen kwetsbaar/slachtoffer-rol. De term "bijna-botsing" geeft de verkeersvrees al aan. Daar is met 80% bonus geen sprake van. 'Beleving', he. Denk niet te veel van haar "overige uren". Quirine van Steenwijk wil, vindt, liegt en veroordeeld van alles. We doen even stijlloos mee. Mijn tip: Mijd haar als de pest!! / Ook als arts straks. / Is ongeschikt.
next

Beoordeel Alfa Rijschool Almere

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Alfa Rijschool Almere

Examencentrum Eemnes (Auto)

Aantal examens: 4
In één keer geslaagd: ± 33 %
Geslaagd bij herexamen: ± 0 %
Bijgewerkt op: 04-12-2019
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Harderwijk (Auto)

Aantal examens: 1
In één keer geslaagd: ± 0 %
Geslaagd bij herexamen: ± 0 %
Bijgewerkt op: 04-12-2019
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.