Reviews van Aagje Autorijschool

2,4 Anoniem schreef op
aagje autorijschool is echt vreselijk om bij te lessen!
bij de proefles leek de instructeur me super leuk en lief, maar toen ik eenmaal een pakket had genomen sloeg de sfeer om. instructeur roddelt over andere leerlingen, zegt alleen wanneer je iets fout doet (en dat is ook zeker geen opbouwende kritiek!!), en doet er alles voor zodat je nog meer lessen erbij neemt. verder komt hij altijd net iets te laat, haalt hij koffie bij het tankstation naast het CBR (gaat van de lestijd af dus), en brengt hij je ook weer 5 minuten eerder thuis of hij laat je te vroeg stoppen bij het huis van de volgende leerling.
ook is er bijna geen les geweest waarin hij niet is begonnen over hoe de lessen betaald gaan worden.
door alles bij elkaar vond ik het lessen echt niet leuk meer en keek ik erg uit naar het examen omdat ik er dan vanaf zou zijn.

ik ben gezakt voor mijn eerste examen. daar kon ik opzich wel mee leven, maar ik moest op de terugweg naar huis huilen door wat hij allemaal tegen me zei. hij praatte me echt een rotgevoel aan terwijl ik was gezakt op de dingen die hij mij niet goed heeft aangeleerd.

een tip aan alle rijschoolzoekende; ga niet bij aagje autorijschool!
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
6,4 Petra schreef op
Prima rijschool. Er is veel mogelijkheid om lessen te plannen en de auto staat altijd stipt op tijd voor de deur. Het leren omgaan met het verkeer en de bediening van de auto viel me niet gemakkelijk. John heeft geduld met me gehad maar me op de juiste momenten ook wakker geschud. Misschien waren die momenten niet leuk, het werkt wel! Ik heb binnen twee maanden mijn rijbewijs gehaald, in één keer.

Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
8 Zef schreef op
Voor een voordelig prijs en goede uitleg raad ik jullie Aagje autorijschool aan. Je hebt een leuke tijd in de auto en ze zijn ook eerlijk met jou. Ik heb met veel plezier daar gereden en door het geduld, betrouwbaarheid en uitleg heb ik mijn rijbewijs in 1x gehaald.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
6 Mitchel schreef op
Zeer goede rijschool. Ik heb er wel wat langer over gedaan, maar uiteindelijk toch op goed opgepakt met instructeur John naast me. Hele aardige man die je goed op je gemak kan laten voelen door een babbeltje met je te houden en vind het altijd een eer om je iets te mogen leren. Rijschool aagje zeker een aanrader.

Mvg,

Mitchel
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
2,8 K. schreef op
Slechte ervaringen met deze rijschool, kan hem dan ook echt niet aanbevelen! Ik heb de rijlessen nooit leuk gevonden, maar dacht dat het aan mij lag. Ik rijd nu bij een andere rijschool, waar ik het rijden wel leuk vind.
Bij deze rijschool had ik een hele onsympathieke, ongeduldige, onprofessionele rij-instructeur. Hij roddelt over andere mensen die bij hem lessen.
Ik had nog om een andere instucteur gevraagd, maar dat was niet mogelijk. Na 2x gezakt te zijn, was ik eindelijk gestopt. Had ik veel eerder moeten doen.
Ze denken alleen maar aan geld en het zuinig zijn op de auto. Hij grijpt veel te snel in, ook wanneer iets hem te lang duurt, waardoor je nooit echt zelfstandig kan rijden.
De rijschool lijkt goedkoop, maar de lessen die ze aanbieden duren maar 50 minuten, waardoor je per keer 1.5 lesuur gebruikt en maar een uur en een kwartier les hebt. Examens zijn in emmeloord, maar dit is 45 minuten rijden vanaf almere, waardoor je hiervoor lessen van 3,6 lesuur gebruikt (dus 3 uren). Zo gaat je pakket al gauw op in die paar keren dat hij je daarnaartoe brengt. Hij laat je te veel in almere rijden, wat te makkelijk is en waar je op een gegeven moment het wel hebt gezien.
Ook geeft hij aan dat je 2x per week moet rijden, want dat zou beter zijn. Maar zo gaat je pakket ook heel snel van op, omdat de wachttijden voor de examens lang zijn.
Ook is hij veel te vaak naar het tankstation gegaan in mijn tijd, om koffie te halen. Heel storend, want dat gaat van je tijd af.
De sfeer in de auto was ook niet fijn. Had op alles wel iets te zeggen, erg demotiverend. Hij heeft letterlijk 1x “goed gedaan” gezegd, in al die tijd dat ik daar heb gereden.
Als je de rijschool moet machtigen staat er rijschool john. Ook bij examen plakt hij een rijschool john sticker op de auto. Heel vreemd.
Rij-instructeur kwam standaard een paar minuten te laat, heel onprofessioneel.

Conclusie: een echte geld- en tijdverspiller. Slechte rijschool, zeker niet aan te bevelen.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit
next

Beoordeel Aagje Autorijschool

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Aagje Autorijschool

Examencentrum Eemnes (Auto)

Aantal examens: 22
In één keer geslaagd: ± 50 %
Geslaagd bij herexamen: ± 75 %
Bijgewerkt op: 01-04-2020
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Examencentrum Emmeloord (Auto)

Aantal examens: 5
In één keer geslaagd: ± 0 %
Geslaagd bij herexamen: ± 100 %
Bijgewerkt op: 01-04-2020
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.