Beoordeel deze rijschool ›
Ik ben eigenaar van deze rijschool ›

Contactgegevens

Rijschool Almere J.M. van der Meijstraat 4 1333PH Almere
Website: Tel: Toon telefoonnummer

Reviews over Rijschool Almere

10 Victoria schreef op
Nadat ik het eerste keer was gezakt voor mijn praktijkexamen, kwam ik via een vriendin bij Rijschool Almere terecht voor een spoedcursus. In 15 rijlessen ben ik geslaagd! Ik had na zoveel gelest te hebben bij mijn vorige rijschool geen motivatie meer en vond het niet meer leuk om auto te rijden. Dankzij de lessen van mijn rijinstructeur ben ik auto rijden weer leuk gaan vinden.
Hij besteed veel aandacht aan je en leert je goed kennen. Hij heeft heel veel kennis die hij jou overdraagt. Als je de volgende les in zijn auto stapt weet hij precies nog wat je de vorige keer gedaan hebt en waar je nog aandacht aan moet besteden.
Pluspunten:
Geduldig, Kennis, Rijcoach, Veel inzicht en kwaliteit.
Betrouwbaar
Uitleg
Humeur
Geduldig
Prijs / Kwaliteit

Beoordeel Rijschool Almere

Type- & status van de lessen
Beoordeling
Jouw gegevens

Slagingspercentages Rijschool Almere

Examencentrum Eemnes (Auto)

Aantal examens: 3
In één keer geslaagd: ± 50 %
Geslaagd bij herexamen: ± 100 %
Bijgewerkt op: 09-04-2021
Bron: CBR Rijschoolgegevens
 

Wat is het gemiddelde CBR slagingspercentage in Nederland?

Het gemiddelde CBR slagingspercentage ligt op 50%. Dit betekent dat ongeveer 50% van alle leerlingen in 1 keer slaagt voor het praktijkexamen. Het CBR houdt van elke rijschool bij wat de slagingspercentages zijn.

Slaag ik sneller bij een rijschool met een hoog CBR slagingspercentage?

Nee, je slaagkans bij een rijschool hangt af van meerdere factoren: het aantal rijlessen dat je volgt, de rij-instructeur en de kwaliteit van de rijles. Sommige rijscholen nemen geen risico en laten je pas afrijden wanneer ze er zeker van zijn dat je slaagt. Dit is niet direct verkeerd, maar het risico kan zijn dat je onnodig veel rijlessen volgt.

Hoe selecteer ik dan een goede rijschool?

Het halen van je rijbewijs kost veel tijd en geld. Zorg er dus voor dat je een goede rijschool kiest en neem de tijd om je te verdiepen in het aanbod van rijscholen. Vergelijk rijscholen in je omgeving door de CBR slagingspercentages te vergelijken. Lees wat anderen vinden van de rijschool door reviews te lezen. Maar vraag ook eens aan bekenden bij welke rijschool zij hebben gelest en wat ze ervan vonden. Daarnaast bieden sommige rijscholen een gratis proefles aan. Hiermee kun je kijken of deze rijschool bij je past en of je een klik hebt met de instructeur.

Wat doet het CBR eigenlijk?

CBR staat voor Centraal Bureau voor Rijvaardigheden. Het CBR beoordeelt de rijgeschiktheid van bestuurders van auto's, motoren, bromfietsen, vrachtwagens en bussen. Dit doen ze onderandere door theorie en praktijkexamens af te nemen. Je volgt rijlessen bij een rijschool, maar het examen doe je altijd bij het CBR.