Meer dan 90 rijscholen hebben meerdere inschrijvingen bij CBR

Meer dan 90 rijscholen hebben meerdere inschrijvingen bij het CBR. Deze rijscholen moeten uiterlijk op 1 mei aangeven met welke unieke inschrijving zij verder willen gaan. Dit moet ervoor zorgen dat het niet meer mogelijk is om te sjoemelen met slagingspercentages. Indien de betreffende rijscholen niet voor 1 mei hun gewenste inschrijving doorgeven, telt automatisch de eerste inschrijving van die rijschool. Overige inschrijvingen komen in dat geval te vervallen en die inschrijfnummers zijn dan niet meer gebruiken.

“Er mogen geen overeenkomsten in de KvK-inschrijvingen zijn. Dat betekent dat je geen twee KvK-inschrijvingen op dezelfde naam of adres en maar een SBI-code mag hebben. We hebben uitgebreid laten onderzoeken wat onze (juridische) mogelijkheden zijn”, aldus CBR-woordvoerster Irene Heldens via Rijschoolpro. “Het invoeren van deze maatregel draagt bij aan een gelijk speelveld voor opleiders, meer transparantie naar de consument en een duidelijkere relatie tussen de opleider en het CBR”, liet CBR-directeur Petra Delsing eerder weten aan het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. “Hiermee zal naar verwachting een groot deel van de spookrijscholen, waar de heer Laçin in zijn motie van 21 november 2018 over spreekt, verdwijnen.” SP’er Cem Laçin diende een motie in tijdens het WRM-debat om de spookrijscholen aan te pakken.


Beste rijschool bij jou in de buurt?

Zoek jij de beste rijschool bij jou in de buurt? Vergelijk rijscholen en vind de rijschool die het beste bij jou past via Snelslagen.nl. 


Gratis theorie examens oefenen

Als je het rijbewijs wilt halen moet je eerst slagen voor je theorie examen en dan pas mag je het praktijkexamen afleggen. Er zijn verschillende manieren om te oefenen voor het theorie examen. Je kunt leren vanuit een theorieboek, theorielessen nemen of een online theoriepakket aanschaffen. De ene methode is niet beter dan de andere, belangrijk is dat je de leermethode kiest die het beste bij je past. 

Via Snelslagen.nl kun je gratis theorie en een theorie examen oefenen. Als je meer online examens wilt oefenen, kan je die per stuk aanschaffen, of in grotere pakketten tegen een relatief lagere prijs. Met deze online oefenexamens kun je proberen of je al klaar bent voor het CBR examen!