Tips voor het behalen van je auto theorie examen

Heb jij binnenkort je auto theorie examen bij het CBR en zoek jij naar de beste manier om jezelf voor te bereiden? Lees dan de onderstaande tips en verhoog zo de kans om binnen te slagen. Het theorie certificaat rijbewijs B ligt binnen handbereik!

Leer de verkeersregels

Het behalen van je auto theorie examen valt of staat met het goed kennen van de verkeersregelgeving in Nederland voor automobilisten. Of je nu het auto theorieboek leert of een online autotheoriecursus doet, het kennen van de verkeersregels start met het leren van de autotheorie. Leer goed de verschillende onderdelen van de theorie en maak eventueel een samenvatting. Het is hierbij van belang dat je in alle rust de theorie leert, zodat je het ook daadwerkelijk onthoudt voor tijdens het examen bij het CBR.


Oefen auto theorie examens

Belangrijk in de voorbereiding is ook het maken van oefenexamens over autotheorie. Hiermee krijg je een goed beeld van wat je kan verwachten bij het CBR wat betreft vraagstelling en wat betreft toetsmethode. Dit kan je meer rust geven tijdens het examen, dat bestaat uit 25 reactievragen en 40 theorie vragen. 


Vraag om ervaringen

Vraag mensen uit je omgeving om hun ervaringen met het auto theorie examen. Dit helpt jou bij de voorbereiding en geeft je ook weer een beter beeld over wat je kan verwachten tijdens het examen. Wellicht dragen hun ervaringen bij aan meer rust voor jou. 


Uiteindelijk zal je zelf vooral goed de autotheorie moeten leren om de vragen te kunnen beantwoorden die je bij het CBR examen voor je krijgt.Veel succes met het voorbereiden!