Theorie examen kapen in toekomst lastiger

Het wordt in de toekomst lastiger voor theorie examen aanbieders om de examens te kapen voor de neus van rijscholen. Dat bleek onlangs tijdens een jaarlijkse bijeenkomst van een brancheorganisatie voor rijscholen: VRB. Momenteel is het zo dat aanbieders van deze bliksemcursussen met automatische programma's de theorie examens reserveren bij het CBR zodra er een tijdstip online vrijkomt.

“Wij willen graag de theorie-examens in de middag aanvragen en merken dat we na 13 uur geen theorie-examen meer kunnen boeken”, vertelt een rijschoolhouder. “Hier hebben we een klacht over ingediend bij het CBR. Dat komt met het antwoord dat de aanbieders van eendagscursussen speciale software hebben. Op het moment dat er maar ergens een plaatsje vrijkomt, wordt er door een computer meteen ingekocht. Met als gevolg dat rijschoolhouders, die het proberen netjes te doen, geen theorie examen in de middag kunnen inplannen. Dat vind ik een kwalijke zaak.”


Het VRB is hierover momenteel met het CBR in gesprek en er wordt gewerkt aan een oplossing. Wat die oplossing precies is, kan nu nog niet gezegd worden. “We weten nog niet precies welke maatregel het gaat worden, omdat er vier verschillende sporen zijn die met de drie brancheorganisaties worden besproken. We gaan kijken wat de beste oplossing is”, aldus Peter van Neck, voormalig voorzitter van de VRB.