"Rijschoolhouder moet zich profileren met slagingspercentage"

De VRB, een branchevereniging van rijscholen, is verbaasd over de negatieve reacties van rijscholen naar aanleiding van berichtgeving over hun negatieve imago. Die ophef was een reactie op een uitspraak van CBR-directeur René Verstraeten, die aangaf het onbegrijpelijk te vinden dat er negenhonderd rijscholen zijn met een slagingspercentage lager dan 20 procent.

"Onze mensen werken momenteel over voor de leerling. 900 rijscholen hadden in 2016 een slagingspercentage van nog geen 20 procent, en dat gaat ten koste van de capaciteit. Dit is maatschappelijke verspilling", gaf Verstraeten aan. Daarop reageerden rijschoolhouders met felle kritiek, waarop het VRB nu reageert: "Die reacties waren aannames die kant noch wal raakten. Juist het tegendeel was in alle artikelen te lezen en te horen. De boodschap was eigenlijk: profileer je met je percentages, steek je nek uit door openlijk te communiceren over je behaalde resultaten. Waarom krijgt het CBR de Zwarte Piet toegespeeld? Alsof die organisatie onder een steen heeft gelegen. Zij worden toch dag in dag uit geconfronteerd met kandidaten die amper het voertuig op de weg kunnen houden."


Rijscholen vergelijken en oefenen voor het CBR theorie examen

Via Snelslagen.nl vind je alle rijscholen in Nederland inclusief slagingspercentages en tevens zijn er ruim 36.000 beoordelingen over rijscholen. Op deze manier vind je eenvoudig de rijschool die het beste bij je past bij jou in de buurt. Ook de voorbereiding op het CBR theorie examen doe je via Snelslagen.nl. De uitgebreide online theoriecursussen voor de auto, motor en bromfiets zijn inclusief theorieboeken en oefenexamen. Bereid je dus goed voor op het theorie examen via Snelslagen.nl.