Theorie examen motor oefenen

Via Snelslagen.nl kan je makkelijk motor theorie examens oefenen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het CBR motor theorie examen. De examens hebben dezelfde kenmerken als het officiële examen van het CBR. Het eerste examen is ook nog eens gratis!

Het motor theorie examen bestaat uit:

  • 50 Theorievragen.

Aan het einde zie je welke vragen je fout had en welke hoofdstukken uit het theorieboek je het beste nog eens kan bekijken. Je krijgt daarnaast een extra uitleg over deze vragen.

Het theorie examen examen motor duurt 30 minuten. Heel veel succes!

Gratis theorie examen motor

Inloggen met Facebook

Gratis motor theorie examen oefenen

Hoe bereid je jezelf zo goed mogelijk voor op het CBR motor theorie examen?

Heb jij binnenkort het motor theorie examen bij het CBR? Via Snelslagen.nl kan je makkelijk een motor theorie examen oefenen, zodat je meer kans maakt om te slagen. Het eerste examen is gratis en start je door op de button hierboven te klikken of door meteen in te loggen via de Facebook-knop. Wil je jezelf nog beter voorbereiden? Via 'Opwaarderen' in jouw account kan je kiezen uit een van de uitgebreide online theoriecursussen. Heb je een cursus gekozen, dan kan je die eenvoudig en veilig online afrekenen met iDeal. De oefenexamens lijken op die van het CBR, waardoor je bekend raakt met de omstandigheden die je straks bij het echte examen ook zal ervaren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het soort vragen, de mogelijkheid om te bladeren door de vragen en om deze te markeren.

Niet geslaagd?

Je wilt graag goed voorbereid naar het CBR. Als je niet geslaagd bent voor de oefenexamens op Snelslagen.nl, is het aan te raden om het motor theorieboek in de digitale leeromgeving nog beter te bestuderen en om meer motor theorie examens te oefenen. Aan het einde van het examen, zie je in welke categorieën je fouten hebt gemaakt en welke hoofdstukken van het boek je nog beter kan leren. Via het online theorieboek motor kun je hoofdstukken leren, waarvan je de theorie nog niet goed beheerst. Denk je dat je genoeg hebt geleerd, dan kan je meer examens oefenen, om zo te kijken of je klaar bent voor de grote test bij het CBR. Om helemaal goed voorbereid daarheen te gaan, kan je dus ook meer motortheorie examens aanschaffen. Het enige wat je nodig hebt om je voor te bereiden is een computer of smartphone met internet. Je kunt op je eigen tempo en 24 uur per dag aan de slag.

Waarom zou ik voor Snelslagen.nl kiezen?

Er worden veel gratis motortheorie examens aangeboden op internet, dus waarom zou ik voor Snelslagen.nl kiezen?

  • Snelslagen.nl wordt aanbevolen door 96% van de gebruikers en is een van de meest gebruikte online platformen ter voorbereiding op het CBR motor theorie examen;
  • Het motortheorieboek en de theorievragen worden continu bijgewerkt met de meest recente verkeersregels;
  • De oefenexamens lijken sprekend op wat je bij het CBR voorgeschoteld krijgt en zijn daarom de perfecte voorbereiding;
  • Via Snelslagen.nl zijn de diverse online theoriepakketten relatief goedkoop. Zo betaal je voor het meest uitgebreide pakket slechts 24,99. Daarvoor krijg je zowel het uitgebreide online boek als alle oefenexamens, terwijl je vaak voor alleen een boek al meer kwijt bent.

Hoe is het motor theorie examen opgebouwd?

Wat staat je te wachten bij het CBR?

Anders dan het auto theorie examen, bestaat het motor theorie examen uit 1 onderdeel. Dit wil niet zeggen dat het niet lastig is. Het bevat namelijk vijftig vragen over verkeersregels en verkeersinzicht. Er is een tijdslimiet bij elke vraag. Hierbij krijg je ja/nee vragen, meerkeuzevragen en vragen waar je een getal moet invullen. Wanneer je minimaal 44 van de 50 vragen goed hebt, slaag je en ontvang je het certificaat.

Tips voor het oefenen van het motortheorie examen

Het gemiddelde slagingspercentage van de categorie motor ligt hoger dan bij auto. Dit komt omdat veel leerlingen vaak al ervaring hebben opgedaan met de auto, waardoor ze veel kennis hebben die ook voor de motor geldt. Let er wel op dat je het niet onderschat. Een goede voorbereiding vergroot de kans op slagen. Lees hieronder enkele tips voor het oefenen:

  • Zorg dat je het theorieboek voor de motor goed hebt geleerd. Zorg dat je de theorie en verkeersregels begrijpt, voordat je begint met het oefenen van de examens. Sommige leerlingen denken dat het oefenen van de theorie examens voldoende is om te slagen. Dit is over het algemeen zeker niet het geval. Je krijgt bij het CBR meestal niet exact dezelfde vragen. Het is dus belangrijk om ook het boek goed te leren en te begrijpen.
  • In een omgeving waar je niet wordt afgeleid, kun je je beter concentreren. Als je jezelf gaat voorbereiden, zorg dan voor een rustige omgeving. Op deze manier kun je jezelf beter op de vragen focussen en zal je waarschijnlijk betere resultaten halen. Wanneer je begint, zorg er dan dus voor dat alles wat je zou kunnen afleiden zoveel mogelijk weg is;
  • Aan het einde van elk theorie examen op Snelslagen.nl zie je welke fouten je hebt gemaakt en waarom dit fout was. Je kunt ook zien in welke categorieën je veel/weinig fouten maakt. Zo kun je precies zien welke theorie je nog beter moet leren.

Snelslagen.nl helpt je bij het halen van je rijbewijs

Het oefenen van het theorieboek en de examens is een belangrijke stap naar het echte CBR theorie examen. Als je slaagt ben je dichterbij je rijbewijs en Snelslagen.nl helpt je hier graag bij.

Auto- motor- en bromfiets-theorie cursus

Online theorie cursus

Via Snelslagen.nl koop je het complete
online theoriepakket inclusief alle theorie examens al voor € 24,99

Ontdek meer >