Theorie examen auto oefenen

Via Snelslagen.nl kan je makkelijk auto theorie examens oefenen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het CBR auto theorie examen. De examens hebben dezelfde kenmerken als het officiële examen van het CBR. Het eerste examen is ook nog eens gratis!

Het auto theorie examen bestaat uit:

 • 25 vragen om gevaarherkenning te oefenen.
 • 12 kennisvragen over verkeersregels.
 • 28 inzichtvragen.

Aan het einde zie je welke vragen je fout had en welke hoofdstukken uit het theorieboek je het beste nog eens kan bekijken. Je krijgt daarnaast een extra uitleg over deze vragen.

Het theorie examen examen auto duurt 30 minuten. Heel veel succes!

Gratis theorie examen auto

Inloggen met Facebook

Gratis auto theorie examen oefenen

Hoe bereid je jezelf zo goed mogelijk voor op het CBR auto theorie examen?

Heb jij binnenkort het auto theorie examen bij het CBR? Via Snelslagen.nl kan je makkelijk oefenexamens maken, zodat je meer kans maakt om te slagen. Het eerste examen is gratis en start je door op de button hierboven te klikken of door meteen in te loggen via de Facebook knop. Wil je jezelf nog beter voorbereiden? Via 'Opwaarderen' in jouw account of op deze pagina kan je kiezen uit een van de uitgebreide online theoriecursussen. Heb je een cursus gekozen, dan kan je die eenvoudig en veilig online afrekenen met iDeal. De oefenexamens lijken op die van het CBR, waardoor je bekend raakt met de omstandigheden die je straks bij het echte examen ook zal ervaren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het soort vragen, de mogelijkheid om te bladeren door de vragen en om deze te markeren.

Niet geslaagd?

Je wilt graag goed voorbereid naar het CBR. Als je niet geslaagd bent voor de oefenexamens op Snelslagen.nl, is het aan te raden om het auto theorieboek nog beter te bestuderen en om meer te oefenen. Aan het einde van het examen, zie je in welke categorieën je fouten hebt gemaakt en welke hoofdstukken van het boek je nog beter kan leren. Via het online theorieboek auto kun je hoofdstukken leren, waarvan je de verkeersregels nog niet goed beheerst. Of koop het auto theorie boek, als je liever uit een boek leert. Denk je dat je genoeg hebt geleerd? Dan kan je meerdere theorie examens oefenen, om zo te kijken of je klaar bent voor de grote test bij het CBR. Om helemaal goed voorbereid daarheen te gaan, kan je dus ook meer autotheorie examens aanschaffen. Het enige wat je nodig hebt om je voor te bereiden is een computer of smartphone met internet. Je kunt op je eigen tempo en 24 uur per dag aan de slag.

Waarom zou ik voor Snelslagen.nl kiezen?

Er worden veel gratis auto theorie examens aangeboden op internet, dus waarom zou ik voor Snelslagen.nl kiezen?

 • Snelslagen.nl wordt door 96% van de gebruikers aanbevolen en is een van de meest gebruikte online platformen ter voorbereiding op het CBR auto theorie examen;
 • Het auto theorieboek en de vragen worden continu bijgewerkt met de meest recente verkeersregels;
 • De auto theorie examens van Snelslagen.nl lijken sprekend op wat je bij het CBR voorgeschoteld krijgt en zijn daarom de perfecte voorbereiding;
 • Via Snelslagen.nl zijn de diverse online theoriepakketten relatief goedkoop. Zo betaal je voor het meest uitgebreide pakket slechts 24,99. Daarvoor krijg je zowel het uitgebreide online boek als alle oefenexamens, terwijl je vaak voor alleen een boek al meer kwijt bent. Kies het auto theoriepakket dat het beste bij je past.

Hoe is het auto theorie examen opgebouwd?

Wat staat je te wachten bij het CBR?

Als je binnenkort naar het CBR moet voor het auto theorie examen, is het handig om te weten hoe het is opgebouwd. Zo heb je diverse soorten vragen die je dient te beantwoorden. Het officiële auto theorie examen bevat drie onderdelen: gevaarherkenning, verkeersregels en verkeersinzicht. Als je minimaal 13 van de 25 vragen goed beantwoord bij gevaarherkenning en 35 van de 40 vragen goed beantwoord bij verkeersregels en verkeersinzicht, dan ben je geslaagd.

Opbouw van het autotheorie examen

Een autotheorie examen duurt 30 minuten. Dat komt omdat de vragen worden voorgelezen, waarna je kan antwoorden. Bij Snelslagen.nl worden de vragen niet voorgelezen, waardoor het minder lang duurt. Per vraag krijg je wel net zoveel tijd om te antwoorden als bij het CBR en dit verschilt per categorie vraag. De drie bovengenoemde onderdelen zijn als volgt opgebouwd:

 • 25 Gevaarherkenningsvragen;
 • 12 Kennisvragen;
 • 28 Verkeersinzichtvragen.

Gevaarherkenning

De eerste 25 vragen over gevaarherkenning zijn zonder geluid. Bij deze vragen krijg je drie keuzes en moet je binnen 8 seconden reageren. Je kiest hierbij tussen 'niks doen', 'remmen' of 'gas loslaten'. Omdat de tijd beperkt is, moet je snel reageren. Voor de start van deze vragen krijg je via Snelslagen.nl uitgelegd welke keuze je in welke situatie moet maken.

Verkeersregels en verkeersinzicht

Het tweede deel bestaat uit 12 vragen over verkeersregels, waarvan je er minimaal 10 goed moet hebben. Het derde deel bestaat uit 28 vragen over verkeersinzicht, waarvan je er minimaal 25 goed moet hebben. Je krijgt bij dit onderdeel ja/nee vragen, meerkeuzevragen, (single-)sleepvragen, hotspotvragen en vragen waar je een getal moet invullen. Bij dit deel van het theorie examen auto heb je geen tijdslimiet, maar voor het gehele auto theorie examen geldt wel een tijdslimiet van 30 minuten (inclusief reactievragen).

Tips voor het oefenen van het autotheorie examen

Het gemiddelde slagingspercentage ligt in Nederland rond de 50 procent. Dit betekent dat gemiddeld de helft van de leerlingen in een keer slaagt. Jij wilt natuurlijk zo snel mogelijk slagen, dus zorg er voor dat je jezelf goed voorbereidt. De volgende tips helpen je bij het voorbereiden:

 • Lees en leer goed de boeken. Het is belangrijk is dat je de theorie en verkeersregels goed begrijpt/leert, voordat je begint met het oefenen van het examen. Het alleen maken van het examen en daar geen boek bij leren, is in de meeste gevallen onvoldoende. Je krijgt bij het CBR meestal niet exact dezelfde vragen, waardoor de kans groot is dat je niet slaagt;
 • In een omgeving waar je niet wordt afgeleid, kun je je beter concentreren. Als je jezelf gaat voorbereiden, zorg dan voor een rustige omgeving. Op deze manier kun je jezelf beter op de vragen focussen en zal je waarschijnlijk betere resultaten halen. Wanneer je begint, zorg er dan dus voor dat alles wat je zou kunnen afleiden zoveel mogelijk weg is;
 • Aan het einde van elk theorie examen op Snelslagen.nl zie je welke fouten je hebt gemaakt en waarom dit fout was. Je kunt ook zien in welke categorieën je veel/weinig fouten maakt. Zo kun je precies zien welke theorie je nog beter moet leren.

Snelslagen.nl helpt je bij het halen van je rijbewijs

Het oefenen van het boek en de examens is een belangrijke stap naar het echte CBR examen. Als je slaagt ben je dichterbij je rijbewijs en Snelslagen.nl helpt je hier graag bij.

Auto- motor- en bromfiets-theorie cursus

Online theorie cursus

Via Snelslagen.nl koop je het complete
online theoriepakket inclusief alle theorie examens al voor € 24,99

Ontdek meer >